Καιρός

30 Σεπτεμβρίου 2023 06:09

Καιρός: βροχές και πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Σε ποιες περιοχές αναμένονται τα φαινόμενα και σε ποιες θα υπάρξουν απλές νεφώσεις. Αναλυτικά η πρόβλεωη ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ για Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023, αναμένονται τοπικές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες στα ηπειρωτικά και στα νότια θαλάσσια τμήματα και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 27 με 29 και κατά τόπους τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου..

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και τοπικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη..

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες ή όμβρους. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τοπικά βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα παρατηρηθούν τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και στα νοτιότερα όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου..

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα καταγραφούν τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή όμβρους κυρίως στη Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκραρία α κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα δούμε τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή όμβρους κυρίως στα Δωδεκάνησα.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία περιμένουμε Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και μεμονωμένους όμβρους το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τοπικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου..

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή στη νότια νησιωτική χώρα και μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια ενώ μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νοτιοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ειδήσεις σήμερα:

ΟΑΚΑ - Γαλακτόπουλος: έπεφτε σίδερο 80 κιλών και βάζαμε… βίδες (βίντεο)

Νέα Υόρκη: Πλημμύρες μετά τις καταρρακτώδεις βροχές (εικόνες)

Γερμανία: Παρέμβαση Έλον Μασκ... υπέρ του ακροδεξιού AfD


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ