Κόσμος

26 Σεπτεμβρίου 2023 12:04

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε αποθήκη καυσίμων (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Οι τοπικές αρχές της Αρμενίας δήλωσαν ότι εκατοντάδες άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία, εκ των οποίων δεκάδες βρίσκονται «ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση» μετά την έκρηξη

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε αποθήκη καυσίμων (βίντεο)
-

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και σχεδόν 300 τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε αποθήκη καυσίμων στην περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Οι τοπικές αρχές της Αρμενίας δήλωσαν ότι 290 άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία, εκ των οποίων δεκάδες βρίσκονται «ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση» μετά την έκρηξη στις εγκαταστάσεις κοντά στην περιφερειακή πρωτεύουσα Στεπανακέρτ.

Η αιτία της έκρηξης παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη.

Δεκάδες άνθρωποι είχαν παραταχθεί εκείνη την ώρα στην εγκατάσταση όπου σημειώθηκε η έκρηξη επειδή τους είχαν υποσχεθεί καύσιμα, σύμφωνα με τις αυτονομιστικές αρχές του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγες ώρες μετά τον δεύτερο γύρο συνομιλιών μεταξύ αξιωματούχων του Αζερμπαϊτζάν και εκπροσώπων των αυτονομιστών που διεξήχθη στην πόλη Χοτζάλι, ακριβώς βόρεια της πρωτεύουσας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Το προεδρικό γραφείο του Αζερμπαϊτζάν ανέφερε σε δήλωση ότι οι συνομιλίες διεξήχθησαν «σε εποικοδομητική ατμόσφαιρα» και ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή και στις ιατρικές υπηρεσίες.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία “Elias”: Εκκένωση χωριών στην Θεσσαλία - “Σαρώνεται” η μισή Ελλάδα (εικόνες)

Θεσσαλονίκη: Δύο επιθέσεις κατά ανηλίκων

Παύλος Μπακογιάννης: δολοφονήθηκε σαν σήμερα από τον Δημήτρη Κουφοντίνα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ