Αθλητικά

28 Αυγούστου 2023 22:29

Μουντιάλ Γυναικών - Ρουμπιάλες: Η μητέρα του κάνει απεργία πείνας για το φιλί στην Ερμόσο

Διάβασέ μου το...

Ο πρόεδρος της Βασιλικής Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου δέχεται πυρά και έντονες πιέσεις παραίτησης μετά τη συμπεριφορά του στον τελικό του Μουντιάλ, όταν φίλησε στο στόμα την Τζένι Ερμόσο.

Μουντιάλ Γυναικών - Ρουμπιάλες: Η μητέρα του κάνει απεργία πείνας για το φιλί στην Ερμόσο
-

Η μητέρα του επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ισπανίας, Λουίς Ρουμπιάλες, κλειδώθηκε μέσα σε μια εκκλησία και ξεκίνησε απεργία πείνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταχείριση του γιου της, ύστερα από την ενέργειά του να φιλήσει στο στόμα τη διεθνή παίκτρια, Τζένι Ερμόσο, μετά τη νίκη της Εθνικής γυναικών στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Έχει ξεκινήσει απεργία πείνας και δεν θέλει να φύγει από την εκκλησία» ανέφερε στους δημοσιογράφους η Βανέσα Ρουΐθ, ξαδέρφη του Ρουμπιάλες, έξω από την ενοριακή εκκλησία «Ντιβίνα Παστόρα» στη γενέτειρα της οικογένειας, Μοτρίλ, στη νότια Ισπανία.

Η μητέρα του Ρουμπιάλες, Άνχελες Μπεγιάρ, ήταν κρυμμένη μέσα στην εκκλησία με την αδερφή της. Η Ρουΐθ περιέγραψε την Μπεγιάρ ως μια «γυναίκα με μεγάλη πίστη που έχει αναζητήσει καταφύγιο στον Θεό» και πρόσθεσε πως η οικογένεια ήθελε από την Ερμόσο «να πει την αλήθεια» ότι δεν την ανάγκασε για το φιλί.

Ο Ρουμπιάλες, ο οποίος είναι πρόεδρος της Βασιλικής Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (RFEF), τέθηκε το περασμένο Σάββατο σε προσωρινό αποκλεισμό από τη FIFA εν μέσω έντονων και ακραίων διαμαρτυριών, αφού φίλησε την Ερμόσο στο στόμα, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής για την κατάκτηση του τροπαίου του Μουντιάλ γυναικών στο Σίδνεϊ στις 20 Αυγούστου.

Η Ερμόσο ανέφερε ότι δεν ήθελε να την φιλήσει. Η RFEF κάλεσε τις περιφερειακές ομοσπονδίες σε επείγουσα συνεδρίαση τη Δευτέρα (28/08), προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση, η οποία έχει εξελιχθεί σε εθνικό επιχείρημα για τα δικαιώματα των γυναικών και τη φαλλοκρατική συμπεριφορά.

Ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ισπανίας δήλωσε το απόγευμα της Δευτέρας ότι ξεκίνησε μια προκαταρκτική έρευνα για το τι συνέβη και πως θα επικοινωνήσει με την Ερμόσο για να τη ρωτήσει εάν θέλει να απαγγείλει κατηγορίες.

Εκπρόσωπος του δικαστηρίου είπε στο πρακτορείο Reuters ότι οι αρχές έχουν λάβει αρκετές καταγγελίες, αλλά πλήρης έρευνα θα μπορούσε να αρχίσει μόνο εάν το ζητήσει η διεθνής παίκτρια.

Ο 46χρονος Ρουμπιάλες υποστήριξε ότι το φιλί ήταν συναινετικό. Η Ερμόσο, οι συμπαίκτριες της και η ισπανική κυβέρνηση ισχυρίζονται ότι ήταν ανεπιθύμητο και υποτιμητικό.

Σε συνεδρίαση της ομοσπονδίας την περασμένη Παρασκευή, ο Ρουμπιάλες αρνήθηκε να παραιτηθεί, παρά την αντίθεση άποψη της κοινής γνώμης, επιδιώκοντας να υπερασπιστεί τη συμπεριφορά του και αποκαλώντας το φιλί «αυθόρμητο, αμοιβαίο και συναινετικό».

Η RFEF ανακοίνωσε ότι ο Ρουμπιάλες θα υπερασπιστεί νομικά τον εαυτό του για ν' αποδείξει «την πλήρη αθωότητά του».

Η μητέρα του Ρουμπιάλες δήλωσε στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων (EFE) ότι η απεργία πείνας της θα διαρκέσει «μέχρι να βρεθεί λύση στο απάνθρωπο και αιματηρό κυνήγι που διεξάγουν εναντίον του γιου μου, για κάτι που δεν του αξίζει».

Η ξαδέλφη του, Ρουΐθ, υποστήριξε ότι η οικογένεια «υποφέρει πολύ με τα όσα συμβαίνουν», προσθέτοντας πως «δεν πιστεύουμε ότι είναι δίκαιο αυτό που συμβαίνει. Έχει καταδικαστεί εκ των προτέρων. Δεν πιστεύουμε ότι αυτό είναι φυσιολογικό και θέλουμε να μας αφήσουν ήσυχους. Οι δηλώσεις μιλούν από μόνες τους. Υπάρχουν βίντεο, υπάρχουν ηχητικά».

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο - Δωρεά οργάνων: ο 22χρονος Αντώνης έδωσε ζωή με τον θάνατο του

Μεταναστευτικό: Διάσωση μωρού με ΚΑΡΠΑ από λιμενικούς - 4 παιδιά πνίγηκαν την Δευτέρα (βίντεο)

F1 - Grand Prix Ολλανδίας: Πρωτιά στην τηλεθέαση για την νίκη του Φερστάπεν