Κοινωνία

26 Αυγούστου 2023 09:52 Τελευταία ενημέρωση : 26 Αυγούστου 2023 15:00

Φωτιές στον Μαραθώνα: Εστίες σε Γραμματικό και Βαρνάβα (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Πολλές εστίες φωτιάς από κεραυνούς έχουν ξεσπάσει στην Αττική το πρωί του Σαββάτου.

Φωτιές στον Μαραθώνα: Εστίες σε Γραμματικό και Βαρνάβα (εικόνες)
-

Φωτιά κοντά σε κατασκήνωση, στο Γραμματικό, στον Μαραθώνα Αττικής ξέσπασε στις 09:40 ο πρωί του Σαββάτου σημαίνοντας συναγερμό στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση τόσο ισχυρών επίγεων δυνάμεων, όσο και εναέρων μέσων για ρίψεις νερού από αέρος.

Φωτιά - Γραμματικό

Μέτωπο φωτιάς ξέσπασε και στον Βαρνάβα, πλησίον της Ιεράς Μονής Άξιον Εστί αλλά και στο νεκροταφείο, επίσης απο κεραυνό. Ζητήθηκαν και εναέρια μέσα για την φωτιά που καίει κοντά στο μοναστήρι. Η φωτιά ξέσπασε σε δύσβατο σημείο στο οποίο δεν υπάρχει πρόσβαση για τις επίγειες δυνάμεις και έχει πάρει ήδη διαστάσεις.

Φωτιά - Γραμματικό

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική και λίγο μετά τις 08:40 του Σαββάτου μετά από κλήση για φωτιά στο Καλέντζι Μαραθώνα, με αναφορά για εστία φωτιάς σε κοντινό σημείο στο νεκροταφείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτοι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο κατάφεραν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο

Λίγο πριν από τις 07:00 τα ξημερώματα είχε ξεσπάσει φωτιά από κεραυνούς πάλι στο Γραμματικό, στην περιοχή της Ραμνούντας, ενώ υπάρχουν περιστατικά πυρκαγιών από κεραυνούς σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Φωτιά - Γραμματικό

Διάσπαρτες εστίες φωτιάς μετά από πτώση κεραυνών, προκλήθηκαν σε τρία σημεία στην Αγία Μαρίνα του Δήμου Κρωπίας

Η επέμβαση της Πυροσβεστικής αλλά και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου ήταν άμεση με αποτέλεσμα οι φωτιές να σβήσουν πριν να επεκταθούν. Πάνω από 270 κεραυνοί σε μία ώρα με αποτέλεσμα να προκληθούν φωτιές σε Βάρη, Βούλα, Γραμματικό, Καλέντζι αλλά και στο Κορωπί. Ευτυχώς, όλες αντιμετωπίστηκαν άμεσα

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις 14:00 του Σαββάτου το Πυροσβεστικό Σώμα, αναφέρονται τα εξής:

"Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τις πρωινές ώρες σήμερα:

Σε Βάρη, Βούλα, Κορωπί και Γραμματικό Αττικής στις οποίες επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα συμπεριλαμβανομένων 18 πυροσβεστών με 4 οχήματα από Γαλλία και 16 πυροσβεστών από Κύπρο, ενώ επιχείρησαν  4 Ε/Π. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής. Παρακαλούμε όλους τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών, δεδομένου ότι καταγράφεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα σε διάφορες περιοχές της χώρας".

χαρτης - πυρκαγια

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για το Σάββατο 26 Αυγούστου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Έβρου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης)

Απίστευτος εκβιασμός 35χρονου από 39χρονο

Ο Τεντόγλου εξηγεί γιατί δεν χαιρέτισε τον Γραμματέα του ΣΕΓΑΣ στο ξενοδοχείο (βίντεο)

Βούλα - Βάρη: 6 φωτιές από κεραυνό (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ