Υγεία - Περιβάλλον

27 Μαΐου 2023 07:31 Τελευταία ενημέρωση : 27 Μαΐου 2023 20:26

Θεσσαλονίκη - Δάγκωμα οχιάς: Ερπετολόγος δίνει μάχη για την ζωή της

Διάβασέ μου το...

Στην ΜΕΘ νοσηλεύεται η άτυχη ερεποτολόγος, που κλήθηκε να απομακρύνει το φίδι από σχολείο της Θεσσαλονίκης. Πως συνέβη το περιστικό.

Θεσσαλονίκη - Δάγκωμα οχιάς: Ερπετολόγος δίνει μάχη για την ζωή της
-

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στην Α' Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπανικολάου η 39χρονη ερπετολόγος, την οποία δάγκωσε οχιά σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Η 39χρονη εθελόντρια ερπετολόγος έπαθε αναφυλακτικό σοκ από το δάγκωμα της οχιάς, το οποίο μάλιστα σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου, χτύπησε το κεντρικό νευρικό της σύστημα.

Η 39χρονη κλήθηκε στο 30ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Παρασκευής, για να εγκλωβίσει μια οχιά που εντοπίστηκε από ανθρώπους του σχολείου.

Ένας καθηγητής αντιλήφθηκε ότι σε χώρο του σχολείου υπήρχε μια οχιά. Κάλεσε την Πυροσβεστική και από εκεί ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να ειδοποιήσει κάποιον ερπετολόγο.

Το ένα από τα δυο τηλέφωνα που έδωσε η Πυροσβεστική στον καθηγητή ήταν της 39χρονης. Η εθελόντρια ερπετολόγος προσφέρθηκε να μεταβεί στο σχολείο για να δεσμεύσει την οχιά. Η οχιά πρόλαβε και δάγκωσε την 39χρονη τη στιγμή που την έπιασε. Μόλις ο καθηγητής αντιλήφθηκε τι συνέβη ειδοποίησε το ΕΚΑΒ.

Σε δυο λεπτά στο σημείο έφτασαν δυο μοτοσικλετιστές διασώστες. Παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στην ερπετολόγο.

Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ραγδαία. Στο σημείο έσπευσε Κινητή Μονάδα. Ο γιατρός κατέστειλε και διασωλήνωσε την 39χρονη, η οποία μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο "Παπανικολάου" με αναφυλακτικό σοκ  

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Οι κινήσεις ανασύνταξης για την κάλπη στις 25 Ιουνίου

Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος: Πως γιάτρεψε άπιστο γιατρό!

Amber Alert για 17χρονη έγκυο που εξαφανίστηκε

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ