Κόσμος

17 Μαΐου 2023 12:02 Τελευταία ενημέρωση : 17 Μαΐου 2023 20:53

Ιταλία: Φονική κακοκαιρία σαρώνει τη γειτονική χώρα (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Νεκροί από την σφοδρή κακοκαιρία που σαρώνει την Ιταλία. Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ιταλία: Φονική κακοκαιρία σαρώνει τη γειτονική χώρα (εικόνες)
-

Το κύμα κακοκαιρίας, που έπληξε την περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, στην Ιταλία έχει προκαλέσει, σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό, τον θάνατο εννέα ανθρώπων, ενώ δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το αν υπάρχουν αγνοούμενοι.

Συνολικά υπερχείλισαν είκοσι ένας ποταμοί και οι κατολισθήσεις στην όλη περιοχή είναι διακόσιες πενήντα. Πάνω από δεκατρείς χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκασθεί έως τώρα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Μόνο στην Μπολόνια ξεπερνούν τους τρεις χιλιάδες.


Ιταλία - πλημμύρες

"Είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς τα κατάλληλα λόγια για να περιγράψει τόσες καταστροφές. Το σημαντικό όμως είναι ότι τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν αδιάκοπα το έργο τους", τόνισε ο Μάσιμο Ίζολα, ο δήμαρχος της Φαέντσα, πόλης της επαρχίας Ραβέννα στην Εμίλια-Ρομάνια.

Και αύριο τα σχολεία στις περισσότερες περιοχές της Εμίλια Ρομάνια πρόκειται να παραμείνουν κλειστά, ενώ η κυβέρνηση Μελόνι, η οποία διέθεσε ήδη δέκα εκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να ασχοληθεί με τις καταστροφικές πλημμύρες και την έγκριση νέας οικονομικής βοήθειας μετά την επιστροφή της Ιταλίδας πρωθυπουργού από τη σύνοδο κορυφής της G7 στην Ιαπωνία. 

Ειδήσεις σήμερα:

Περιστέρι - Τροχαίο: Ανήλικος έκλεψε μηχανή και λίγο αργότερα σκοτώθηκε

Εκλογές: Κακλαμάνης – Μπάρκας – Κανέλλη στον δρόμο... για τις κάλπες

Φωτιά σε σπίτι στο Αιγάλεω: Νεκρή μία γυναίκα και ο σκύλος της (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ