Κόσμος

01 Μαΐου 2023 12:56

Τσαβούσογλου για Κατεχόμενα: Το μοντέλο ομοσπονδίας δεν είναι πλέον κατάλληλο

Διάβασέ μου το...

Τι δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε μήνυμα του στο τουίτερ.

Τσαβούσογλου για Κατεχόμενα: Το μοντέλο ομοσπονδίας δεν είναι πλέον κατάλληλο
-

Το μοντέλο ομοσπονδίας δεν είναι πλέον κατάλληλο για την Κύπρο, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέροντας ότι η Τουρκία στηρίζει τα δικαιώματα Τ/Κ επί των ενεργειακών πηγών της Κύπρου, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρεόυ.

Σε μήνυμά του στο τουίτερ με τίτλο «Η Κύπρος Εθνικής μας υπόθεση – η επιχειρηματική, ανθρωπιστική και αποτελεσματική εξωτερική μας πολιτική» ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών αναφέρει: «Τονίσαμε μαζί με την Τ/κ πλευρά ότι το μοντέλο λύσης της ομοσπονδίας, που δοκιμάστηκε εδώ και μισό αιώνα, δεν είναι πλέον κατάλληλο».

«Υποστηρίξαμε σθεναρά το όραμα της ‘τδβκ’ στη λύση των δύο κρατών στη βάση της κυριαρχικής ισότητας.

Διασφαλίσαμε η ‘τδβκ’ να γίνει αποδεκτή ως μέλος παρατηρητής στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών. ‘Ετσι η ‘τδβκ’ έγινε δεκτή σε διεθνή οργανισμό με το συνταγματικό της όνομα για πρώτη φορά. Υποστηρίξαμε επίσης το άνοιγμα από την ‘κυβέρνησης’ της ΄τδβκ’ των Βαρωσίων που ήταν κλειστά εδώ και 46 χρόνια. Προστατεύσαμε και συνεχίζουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα των Τ/Κ επί των πηγών ενέργειας στην Κύπρο και γύρω από αυτήν, καθώς και τα συμφέροντά τους», αναφέρει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ειδήσεις σήμερα:

Πρωτομαγιά: Απεργία στα μέσα μεταφοράς

Αρτέμιδα: Φωτιά σε καφετέρια (εικόνες)

Πρωτομαγιά: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ