Κοινωνία

30 Μαρτίου 2023 08:09 Τελευταία ενημέρωση : 30 Μαρτίου 2023 19:49

ΕΚΠΑ: Εκκενώθηκε η κατάληψη στην πρυτανεία (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Στην εκκένωση της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ προχώρησαν οι αρχές. Σε συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικοί.

ΕΚΠΑ: Εκκενώθηκε η κατάληψη στην πρυτανεία (βίντεο)
-


Στην εκκένωση της κατάληψη στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ προχώρησε η Αστυνομία το πρωί της Πέμπτης.

Το κτήριο βρισκόταν υπό κατάληψη για 18 ημέρες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί προχώρησαν σε δέκα προσαγωγές. οι οποίες στην συνέχεια μετατράπηκαν σε συλλήψεις. 

ΕΚΚΕΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΛΗΨΗ - ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΕΚΠΑ

Τα δέκα άτομα κρατούνται στην Κρατική Ασφάλεια και πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την διάρκεια της εκκένωσης της κατάληψης δεν σημειώθηκαν εντάσεις, ενω δεν υπήρξαν καταστροφές στο κτήριο.

ΕΚΚΕΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΛΗΨΗ - ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΕΚΠΑ

Η κατάληψη γινόταν από φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών και σπουδαστές καλλιτεχνών σχολών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την τραγωδία στα Τέμπη και την υποβάθμιση των καλλιτεχνών σπουδών. 

Η ανακοίνωση του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΕΚΠΑ

«Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ενημερώνει για τη συνεχιζόμενη κατάληψη του Κεντρικού Κτηρίου του Ιδρύματος από έξω-πανεπιστημιακά άτομα και με θεματολογία που δεν μπορεί να επιλυθεί από το Πανεπιστήμιό μας.

Η λειτουργία του Κεντρικού Κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι κομβικής σημασίας για την ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος που αφορά σε Διοικητικά θέματα, λειτουργία του Τεχνικού Συμβουλίου και του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και ιδιαίτερα στη Φοιτητική Μέριμνα, στην Ορκωμοσία των Φοιτητών, στις Διεθνείς Σχέσεις και στις Ανταλλαγές μεταξύ των Πανεπιστημίων.
Ενεργώντας με θεσμικότητα και σύνεση από την πρώτη στιγμή της κατάληψης, καταδικάζουμε συνεχώς την ενέργεια αυτή και επιμόνως ζητάμε την άμεση παράδοση του Κτηρίου στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα, ώστε να επανέλθει η κανονικότητα στη διοικητική και ακαδημαϊκή λειτουργία του Ιδρύματος.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο επίσης καταδικάζει τη λεκτική βία και τη στοχοποίηση της Προέδρου του Τμήματος Φιλοσοφίας. Το αίτημα παραίτησης της Προέδρου, η οποία έχει εκλεγεί με τις προβλεπόμενες δημοκρατικές διαδικασίες, είναι απολύτως απαράδεκτο.

Η υπεράσπιση των δημοκρατικών διαδικασιών και της ακαδημαϊκής ελευθερίας της έκφρασης και της απρόσκοπτης μετακίνησης όλων στους χώρους του Πανεπιστημίου μας είναι αδιαπραγμάτευτη.»


Ειδήσεις σήμερα:

Τρομοκρατικό δίκτυο στην Αθήνα - Δημογλίδου: Είχαν επαφές και με ποινικούς οι συλληφθέντες

Τραγωδία στα Τέμπη: Στον ανακριτή ο επιθεωρητής του ΟΣΕ

“The 2Night Show” - Ελπίδα: Ο θάνατος του συζύγου της, το πρόβλημα υγείας και η Eurovision (βίντεο)