Κόσμος

01 Φεβρουαρίου 2023 11:01 Τελευταία ενημέρωση : 01 Φεβρουαρίου 2023 19:57

Κωνσταντινούπολη: Φόβοι για επιθέσεις σε δυτικούς στόχους - Έκλεισαν προξενεία

Διάβασέ μου το...

Ήδη τρεις χώρες έκλεισαν τα προξενεία τους στην Κωνσταντινούπολη, επικλούμενα λόγους ασφάλειας των πολιτών τους.

Κωνσταντινούπολη: Φόβοι για επιθέσεις σε δυτικούς στόχους - Έκλεισαν προξενεία
-

Σε ανάρτηση στον λογαριασμό Instagram το Γενικό Προξενείο της Γερμανίας στην Κωνσταντινούποληαναφέρει ότι το γενικό προξενείο θα παραμείνει κλειστό σήμερα (1 Φεβρουαρίου 2023) για λόγους ασφαλείας. 

Όπως μεταδίδει ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Άννα Ανδρέου, στην ανακοίνωση, αναφέρεται ότι τα ραντεβού για βίζα και διαβατήριο που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα ακυρώθηκαν επίσης.

Το Γενικό Προξενείο της Ολλανδίας στην Κων/πολη έκλεισε επίσης προσωρινά για τους επισκέπτες λόγω πιθανών διαδηλώσεων διαμαρτυρίας και της αυξανόμενης απειλής για δυτικούς στόχους.

AP - Ολλανδικό Προξενείο - Κωνσταντινούπολη

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου ενημέρωσε την ταξιδιωτική του προειδοποίηση. Στη δήλωση αναφέρθηκε ότι Βρετανοί πολίτες πραγματοποίησαν περισσότερες από 3 εκατομμύρια 330 χιλιάδες επισκέψεις στην Τουρκία το 2022 και οι περισσότερες από τις επισκέψεις έγιναν ομαλά. Το βρετανικό προξενείο είναι προσωρινά κλειστό για τους επισκέπτες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής διπλωματικής αρχής στην Τουρκία, το Ιταλικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη θα κλείσει αύριο Πέμπτη, για λόγους ασφαλείας. «Υπάρχει άμεση απειλή για επιθέσεις από τρομοκράτες στην Τουρκία», αναφέρεται σχετικά. Ανάλογη προειδοποίηση εξέδωσε και ο Καναδάς

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τους πολίτες τους 

Η πρεσβεία των ΗΠΑ προειδοποίησε επίσης τους πολίτες της για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία, ειδικά στην Κωνσταντινούπολη, το Beyoglu και το Γαλατά, και σε μέρη που επισκέπτονται συχνά δυτικοί τουρίστες.


Ειδήσεις σήμερα:

Άλκης Καμπανός: Η δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο

NBA: Με “μαγικό” Αντετοκούνμπο η νίκη των Μπακς

Ανδραβίδα – Πτώση Φάντομ: Ο “Ναυτίλος” στις έρευνες για τον πιλότο


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ