Καιρός

28 Ιανουαρίου 2023 06:07

Η κακοκαιρία φεύγει με βροχές και χιόνια το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Που και πότε αναμένονται οι εντονότερες βροχές και χιονοπτώσεις. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως στα ανατολικά και στα νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα βόρεια και από δυτικές διευθύνσεις στα νότια, 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 9 με 11 βαθμούς Κελσίου, στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 με 14 βαθμούς, ενώ στη νότια νησιωτική χώρα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα νότια με μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους, στην κεντρική, στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη αυξημένες, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές.  Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από τον 1 βαθμό έως τους 11 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες στα νότια θαλάσσια-παράκτια τμήματα. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ και στα νότια από δυτικές πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια-παράκτια τμήματα με μεμονωμένες καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, ενώ στα νότια θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων από τις μεσημβρινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς, πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ και μόνο στα βόρεια θα είναι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή, στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα νότια με σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοανατολικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και από το μεσημέρι στα δυτικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα κεντρικά και στα βόρεια τους 8 με 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 12 με 15 και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα τους 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Τάιρ Νίκολς - Μπάιντεν: Αγανάκτησα και πόνεσα βαθιά από τις εικόνες του ξυλοδαρμού (εικόνες)

Rapid test δωρεάν το Σάββατο σε 15 σημεία

Περού: Η πολιτική αναταραχή “βουλιάζει” την οικονομία



ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ