Κόσμος

23 Ιανουαρίου 2023 17:39

Βόρεια Καρολίνα - Αστυνομική βία: πυροβόλησαν εν ψυχρώ άοπλο (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Το σοκαριστικό βίντεο που κυκλοφορεί στα social media δείχνει για μια ακόμη φορά την αστυνομική βία στις ΗΠΑ.

Βόρεια Καρολίνα - Αστυνομική βία: πυροβόλησαν εν ψυχρώ άοπλο (βίντεο)
-

Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας προκαλεί σοκ στις ΗΠΑ.

Αστυνομικοί της ομάδας SWAT πυροβολούν εν ψυχρώ έναν άοπλο άνδρα  στη Βόρεια Καρολίνα.

Το σοκαριστικό βίντεο που κυκλοφορεί στα social media από κάμερα ασφαλείας, δείχνει τον 41χρονο Τζέισον Χάρλεϊ Κλόεπφερ να ανοίγει την πόρτα του τροχόσπιτού του, μαζί με τη σύζυγό του, υπακούοντας στις εντολές των αστυνομικών της ομάδας SWAT που βρίσκονταν απ’ έξω.

Ο 41χρονος ανοίγει την πόρτα και τότε ακούγονται ήχοι από τους πυροβολισμούς, ενώ ο ίδιος παραπατά και πέφτει πίσω γεμάτος αίματα στην κοιλιά του. Η σύζυγός του ουρλιάζει από τον τρόμο της και καλεί για βοήθεια, ενώ ο άνδρας συλλαμβάνεται.

Ο τραυματίας υποβλήθηκε σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων, που του επέτρεψαν να ζήσει. Από φωτογραφίες που ανέβασεο ίδιος στα social media, φαίνονται τραύματα από σφαίρες στην κοιλιά, στο στέρνο και στο χέρι του.

Όπως αναφέρει η DailyMail, ο 41χρονος αυτοπροσδιορίζεται ως ανάπηρος αλλά δεν είναι γνωστό αν πάσχει από κάποια πάθηση ή αν χρήζει κάποιας άλλης ειδικής ανάγκης. Ωστόσο, όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο άνδρας ήταν άοπλος.

Λόγω της συμπλοκής, κατηγορείται για «εκτόξευση απειλών και αντίσταση κατά της Αρχής, παρεμπόδιση και καθυστέρηση» αναφέρει το βρετανικό μέσο. Ωστόσο, τόσο ο 41χρονος όσο και η σύζυγός του αρνούνται τις κατηγορίες και είναι σοκαρισμένοι από το περιστατικό.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Cherokee στη Βόρεια Καρολίνα εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι «υπήρξε λογομαχία μεταξύ του άνδρα και των αστυνομικών». Σημειώνεται ότι οι Αρχές βρέθηκαν στο τροχόσπιτο, επειδή είχαν στα χέρια τους καταγγελία ότι ο 41χρονος κρατούσε τη γυναίκα του όμηρο, αλλά, φάνηκε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Στα social media επικρατεί οργή για τις κινήσεις των αστυνομικών και των ωμή βία που φαίνονται να ασκούν κατά του 41χρονου.

Πηγή DailyMail

Ειδήσεις σήμερα:

Πάτρα: Ο Μάνος Δασκαλάκης έκανε το μνημόσυνο της Τζωρτζίνας (βίντεο)

Νίκος Ξανθόπουλος: Η συνέντευξη που δεν προβλήθηκε ποτέ (βίντεο)

Πολιτική κόντρα για την ακρίβεια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ