Κόσμος

18 Ιανουαρίου 2023 14:42 Τελευταία ενημέρωση : 18 Ιανουαρίου 2023 21:23

Ουκρανία - πτώση του ελικοπτέρου: Βίντεο από τον “βομβαρδισμένο” παιδικό σταθμό

Διάβασέ μου το...

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει ο παιδικό σταθμός που βρίσκεται δίπλα από το σημείο όπου έπεσε το πρωί το ελικόπτερο στην πόλη Μπρόβαρι

Ουκρανία - πτώση του ελικοπτέρου: Βίντεο από τον “βομβαρδισμένο” παιδικό σταθμό
-


Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει ο παιδικός σταθμός που βρίσκεται δίπλα στο σημείο όπου έπεσε το πρωί στην πόλη Μπρόβαρι το ελικόπτερο με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, με απολογισμό 18 νεκρούς, ανάμεσά τους 3 παιδιά και μέλη της κυβέρνησης.

AP - Ουκρανία - πτώση ελικοπτέρου - παιδικός σταθμός

Την ίδια ώρα στο twitter έχει κυκλοφορήσει ένα βίντεο που καταγράφει την πορεία ενός ελικοπτέρου, που υποστηρίζεται ότι είναι το μοιραίο που κατέπεσε λίγο μετά.

«Το ελικόπτερο έκανε τρεις γύρους πάνω από το Φόρα [ένα σούπερ μάρκετ], πέταξε στο κέντρο, άρχισε να πέφτει απότομα, συνετρίβη και πήρε φωτιά», ανέφερε στην ουκρανική τηλεόραση κάτοικος του Μπρόβαρι.

Ζελένσκι: Tρομερή τραγωδία

Tο ελικόπτερο που μετέφερε τον Ουκρανό υπουργό Εσωτερικών Ντενίς Μοναστίρσκι, το οποίο συνετρίβη σήμερα κοντά στο Κίεβο, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 15 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ο αξιωματούχος και παιδιά, μετέβαινε στο μέτωπο, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική προεδρία.

«Στόχος της πτήσης αυτής ήταν (να πάει) σε ένα από τα θερμά σημεία της χώρας μας όπου γίνονται μάχες. Ο υπουργός Εσωτερικών μετέβαινε εκεί» δήλωσε ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Κίριλο Τιμοσένκο στην ουκρανική τηλεόραση.

AP - Ουκρανία - πτώση ελικοπτέρου - παιδικός σταθμός

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε τη λύπη του για την «τρομερή τραγωδία» και «τον ανείπωτο πόνο» του για τη συντριβή του ελικοπτέρου κοντά στο Κίεβο.

«Ερευνητές και εμπειρογνώμονες εργάζονται επί τόπου αυτήν τη στιγμή. Γίνονται επείγουσες ανακριτικές ενέργειες. Προς το παρόν, εξετάζουμε όλες τις πιθανές εκδοχές του δυστυχήματος», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας Αντρίι Κόστιν.

Στο σημείο της πτώσης του ελικοπτέρου βρίσκονται ασθενοφόρα, αστυνομία και πυροσβεστικές δυνάμεις. «Η Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης και όλες οι υπηρεσίες είναι ήδη εκεί», ενημέρωσε ο Κίριλο Τιμοσένκο, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου. Πρόσθεσε ότι το ελικόπτερο είχε προσεγγίσει σημείο όπου διεξάγονται εχθροπραξίες.

AP - Ουκρανία - πτώση ελικοπτέρου - παιδικός σταθμός

Συλλυπητήριο μήνυμα ΥΠΕΞγια την πολύνεκρη συντριβή ελικοπτέρου στο Κίεβο 

Εκφράζουμε τη «θλίψη μας για την τραγική συντριβή ελικοπτέρου στο Μπρόβαρι που στοίχισε τη ζωή σε πολλούς, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Ντένις Μοναστίρσκι, αξιωματούχοι, πολίτες και παιδιά», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του, στο twitter.

«Συλλυπητήρια στις οικογένειες που θρηνούν και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Είμαστε αλληλέγγυοι με το λαό και την κυβέρνηση της Ουκρανίας», προσθέτει.

AP - Ουκρανία - πτώση ελικοπτέρου - παιδικός σταθμός

Μακρόν: Οι σκέψεις μας στα θύματα

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε σήμερα «τη λύπη του για τον τραγικό θάνατο» του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας Ντενίς Μοναστίρσκι κατά την συντριβή του ελικοπτέρου που τον μετέφερε, σημειώνοντας ότι οι σκέψεις του στρέφονται στα θύματα της τραγωδίας αυτής, η οποία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 16 ανθρώπους.

«Οι σκέψεις μας στρέφονται σε όλα τα θύματα αυτού του τρομερού συμβάντος που σημειώθηκε κοντά σε νηπιαγωγείο, στα παιδιά και τις οικογένειες», σημειώνει σε μήνυμά του στο Twitter ο Γάλλος πρόεδρος.

«Η Γαλλία εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους Ουκρανούς φίλους της»,προσθέτει.

Παράλληλα η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Νάνσι Φέζερ δήλωσε ότι πρότεινε στο Κίεβο την “υποστήριξη” της Γερμανίας στην έρευνα που έχει στόχο να εξακριβωθούν τα αίτια της τραγωδίας, στην οποία έχασε τη ζωή του και ο Ουκρανός ομόλογός της.

Η συντριβή του ελικοπτέρου συνιστά “τρομερή είδηση”, σημείωσε επίσης σε ανακοίνωσή της, στην οποία εξέφρασε τη μεγάλη λύπη της για τον θάνατο του ομολόγου της και των συνεργατών του και για το γεγονός ότι παιδιά έχασαν επίσης τη ζωή τους.


Ειδήσεις σήμερα:

Ιταλία: Ακριβά ρολόγια και κουτιά Βιάγκρα στο κρησφύγετο του “αρχινονού” της μαφίας

Australian Open – Σάκκαρη: Με ανατροπή στον 3o γύρο

Μοσχάτο – απαγχονισμός: Αρνείται την ανθρωποκτονία η 47χρονη

Gallery

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ