Συνταγές
Τηγανιά με πράσο και κεφαλοτύρι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Μια γρήγορη και εξαιρετικά γευστική συνταγή ετοίμασε και προτείνει στους τηλεθεατές της εκπομπής "Το Πρωινό", η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Μια καταπληκτική συνταγή για τηγανιά με πράσο και κεφαλοτύρι που θα τους ξετρελάνει όλους ετοιμασε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, στην κουζίνα της εκπομπής "Το Πρωινό"
Όπως είπε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, στην μοναδική χοιρινή τηγανιά με πράσο, το μήλο και το κεφαλοτύρι προσδίδουν τέλειες μυρωδιές και κάνουν τη γεύση ονειρεμένη!
Για την πρασοτηγανιά
- 350 γρ. χοιρινό από λαιμό κομμένο σε μικρές μπουκιές
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μίγμα μπαχαρικών
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 2 πράσα (προαιρετικά ζεματισμένα) σε φέτες
- 2 φλ. χοντροτριμμένο λάχανο
- 1 μήλο με την φλούδα του κομμένο σε μικρά καρέ
- 1/4 φλ. κονιάκ
- 150 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρά καρέ
- Αλάτι
- Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για να ξεκινήσουμε την πρασοτηγανιά.
- Βάζουμε το χοιρινό στο τηγάνι και το ροδίζουμε για 10 λεπτά γυρνώντας το τακτικά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το πράσο.
- Τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το λάχανο και το μήλο, σοτάρουμε για 5 λεπτά, πασπαλίζουμε με το μίγμα μπαχαρικών και σβήνουμε με το κονιάκ.
- Αφήνουμε για λίγα λεπτά την τηγανιά να πιει όλα τα υγρά της.
- Προσθέτουμε αλάτι.
- Τέλος αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το κεφαλοτύρι κι αφήνουμε να λιώσει καλά.
Γλυκά Νερά - Μητέρα Καρολάιν: η Λυδία μίλησε με τον δολοφόνο της μαμάς της;
Μεσολόγγι: πολύτεκνος ο δρομέας που πέθανε στο στάδιο (εικόνες)
“Το Πρωινό” - Χρήστος Μάστορας: Τα νεύρα στην πίστα, η σύντροφος και τα “γαλλικά” (βίντεο)