Κόσμος

09 Ιανουαρίου 2023 19:29 Τελευταία ενημέρωση : 09 Ιανουαρίου 2023 22:49

Ο Μπολσονάρου στο νοσοκομείο

Διάβασέ μου το...

Μία μέρα μετά την εισβολή των οπαδών του στο νοσοκομείο, ο τέως Πρόεδρος της Βραζιλίας.

Ο Μπολσονάρου στο νοσοκομείο
-

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου εισήχθη «με πόνους στην κοιλιακή χώρα» σε νοσοκομείο του Ορλάντο στη Φλόριντα των ΗΠΑ, όπως μετέδωσε αρχικά η εφημερίδα O Globo και επιβεβαίωσε αργότερα η σύζυγός του, Μισέλ.

«Είναι υπό παρακολούθηση» για «προβλήματα στην κοιλιακή χώρα», ανέφερε η Μισέλ Μπολσονάρου σε ανάρτησή της στο Instagram, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιο νοσοκομείο εισήχθη ο σύζυγός της. Η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του ζεύγους.

Νωρίτερα η βραζιλιάνικη εφημερίδα O Globo είχε μεταδώσει πως εισήχθη στο AdventHealth Celebration Hospital του Ορλάντο, την επομένη της επίθεσης που εξαπέλυσαν υποστηρικτές του εναντίον του προεδρικού μεγάρου, του Κογκρέσου και του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βραζιλίας.

Ο Μπολσονάρου έχει νοσηλευτεί αρκετές φορές μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, τον Σεπτέμβριο του 2018. Σοβαρές επιπλοκές μετά από εκείνη την επίθεση με μαχαίρι, τον οδήγησαν έξι φορές στο χειρουργείο.

Ο 67χρονος Ζαΐχ Μπολσονάρου ταξίδεψε στις ΗΠΑ δύο ημέρες πριν από την ορκωμοσία του νέου προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

ΗΠΑ: νέα βίζα ή επιστροφή στη Βραζιλία

AP - ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΜΠΟΛΣΟΝΑΡΟΥ

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι όποιος εισήλθε στις Ηνωμένες Πολιτείες με βίζα τύπου «Α», που χορηγείται σε αρχηγούς κρατών και διπλωμάτες, οφείλει είτε να εγκαταλείψει τη χώρα εντός 30 ημερών είτε να αιτηθεί βίζα διαφορετικού τύπου εφόσον δεν κατέχει πλέον επίσημο αξίωμα.

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου φέρεται να χρησιμοποίησε βίζα τύπου «Α» για να ταξιδέψει στη Φλόριντα, δύο ημέρες πριν από τη λήξη της θητείας του, προκειμένου να μην παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι δεν μπορεί να σχολιάσει το καθεστώς της βίζας οποιουδήποτε, αλλά αναφερόμενος στους κανόνες που αφορούν τη διαδικασία, είπε: «Εάν κάποιος δεν βρίσκεται νομίμως στις ΗΠΑ, τότε το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας μπορεί να τον απομακρύνει».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Κάλυμνος - τροχαίο δυστύχημα: 17χρονος ξεψύχησε στην άσφαλτο

Δράμα: Αεροδιακομιδή παιδιού με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού

Θεσσαλονίκη - βιασμός 9χρονης: Στη φυλακή ο 17χρονος


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ