Υγεία - Περιβάλλον

04 Ιανουαρίου 2023 08:11

“Καλημέρα Ελλάδα” - Παγώνη για ελλείψεις φαρμάκων: δεν πρέπει να υπάρχει πανικός (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Όλα όσα ανέφερε η Ματίνα Παγώνη για τις ελλείψης φαρμάκων αλλά και την ανησυχία για τον κορονοϊό, στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1,

“Καλημέρα Ελλάδα” - Παγώνη για ελλείψεις φαρμάκων: δεν πρέπει να υπάρχει πανικός (βίντεο)
-

Για την έξαρση του κορονοϊού στην Κίνα που έχει προκαλέσει εκ νέου ανησυχία αλλά και για τις ελλείψεις στα φάρμακα, μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης.

Όσον αφορά την έξαρση του κορονοϊού στην Κίνα, η Ματίνα Παγώνη μεταξύ άλλων ανέφερε πως “η Κίνα είναι μακριά” και στη συνέχεια δήλωσε: “Σε εμάς η επισκεψιμότητα από την Κίνα είναι κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, όμως δεν παύει να χρειάζεται να πάρουμε μέτρα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έθεσε το τέστ πριν το ταξίδι και συμφωνούμε σε αυτό.
Η Κίνα ήταν από την αρχή του covid ένα ερωτηματικό, είναι περίεργες οι καταστάσεις εκεί και περίεργη η διαχείριση του covid.”

“Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάτι καινούργιο για κάποιο στέλεχος”, καθησύχασε η Ματίνα Παγώνη.

Σχετικά με τις γρίπες και τις αναπνευστικές λοιμώξεις ανέφερε: “Εγώ περισσότερο την ανησυχία την έχω για τα παιδιά και τους γονείς τους.” είπε και συνέχισε λέγοντας ότι όντως υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκων, όμως δεν πρέπει να υπάρχει πανικός."

Όπως τόνισε ο έλεγχος στις φαρμακαποθήκες γίνεται σωστά και πρέπει να συνεχίσει. Έπειτα, όπως τόνισε ο έλεγχος και από τον ΕΦΕΤ, θα πρέπει να επισπευτεί, για αντιμετωπιστεί αποφασιστικά το ζήτημα.

Όπως ανέφερε στα Κέντρα Υγείας και στα εφημερεύοντα νοσοκομεία η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιωάννινα: Αιματηρή συμπλοκή ανηλίκων

Ντράφι: Βίντεο - ντοκουμέντο από την απόπειρα διάρρηξης σε σπίτι

Τροχαίο στην Θεσσαλονίκη με τραυματίες (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ