Συνταγές

03 Ιανουαρίου 2023 13:40

Λαζάνια με σπανάκι και φέτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Μια ιδιαίτερη, απόλυτα γευστική συνταγή, ετοίμασε και μας προτείνει, μέσα από την κουζίνα της εκπομπής "Το Πρωινό", η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Λαζάνια με σπανάκι και φέτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου (βίντεο)
-

Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή, μοιράστηκε η σεφ της εκπομπής  "Το Πρωινό" του ΑΝΤ1, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, για λαζάνια με σπανάκι και φέτα. 

Όπως είπε η σεφ, είναι μια... διαφορετική "σπανακόπιτα", ένα πιάτο που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ρουρανίσκους.

Υλικά

Για τα λαζάνια με σπανάκι και φέτα

  • 300 γρ. λαζάνια
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 πράσα
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 kg σπανάκι πλυμένο και στραγγισμένο
  • 400 γρ. φέτα
  • 2 ώριμες φρέσκες ντομάτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 lt γάλα
  • 10 λιαστές ντομάτες
  • 1/2 ματσ. άνηθο
Λαζάνια με σπανάκι και φέτα - Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Το Πρωινό

Για τα σάλτσα

  • Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε τα λαχανικά μας, τα κόβουμε σε φέτες με ένα μαχαίρι και το σπανάκι χοντροκομμένο.
  • Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα (πλασοτέ) σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο σε μέτρια φωτιά, για 5-6 λεπτά, ώσπου να γίνουν διάφανα.
  • Προσθέτουμε το χοντροκομμένο σπανάκι και το μαραίνουμε για 2-3 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το γάλα κι αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 8-10 λεπτά, πάντα σε μέτρια φωτιά.
  • Τέλος ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  • Κρατάμε 1 φλιτζάνι τρίμματα φέτας και την υπόλοιπη τη ρίχνουμε στο μείγμα που βράζει.
  • Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι, βάζουμε τον άνηθο και προσθέτουμε το ανάλογο αλάτι.

Για το ψήσιμο

  • Ετοιμάζουμε το ταψί και στρώνουμε.
  • Σε λαδωμένο μακρόστενο πυράντοχο σκεύος στρώνουμε μία στρώση λαζάνια.
  • Περιχύνουμε με το 1/3 του μείγματος.
  • Συνεχίζουμε με λαζάνια και το μείγμα μας σε δύο ακόμα στρώσεις.
  • Τελειώνουμε περιχύνοντας με τις τριμμένες ντομάτες, πασπαλίζουμε την υπόλοιπη φέτα και περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά, ώσπου να κάνει κρούστα.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν τα λαζάνια για 10 λεπτά κι έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε σε ένα πιάτο.

Ειδήσεις σήμερα:

Εθνική οδός: Καραμπόλα 6 αυτοκινήτων στον Αυλώνα (εικόνες)

Κλιματική αλλαγή: Χάσαμε το 1/3 του φετινού χειμώνα στην Ευρώπη

Νεκρό μωρό στη Βέροια: λύγισε ο παππούς της 29χρονης - πάω να του ανάψω το κερί του... (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ