Πολιτική

18 Δεκεμβρίου 2022 21:57 Τελευταία ενημέρωση : 19 Δεκεμβρίου 2022 00:17

Ερντογάν: Οι Ελλήνες να κάτσουν ήσυχα, αλλιώς...

Διάβασέ μου το...

Ευθείες απειλές για ακόμη μια φορά εξαπέλυσε ο Τουρκος Πρόεδρος, ανακοινώνοντας ότι ο πύραυλος Ταϊφούν μπορεί να έχει εμβέλεια 1.000 μιλίων!

Ερντογάν: Οι Ελλήνες να κάτσουν ήσυχα, αλλιώς...
-

Ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει την επιθετική του ρητορική, εν όψει και των προεδρικών εκλογών του 2023.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις αναφορικά με την Ελλάδα. Ο Τούρκος Πρόεδρος, σε ομιλία του σε εκδήλωση στο νοτιοανατολική περιοχή Μαρντίν, ανάμεσα σε άλλα, είπε: «Μην τα βάζετε μαζί μας. Δεν έχουμε καμία διαμάχη μαζί σας στο Αιγαίο».

«Έκαναν πάλι τρέλες στο Αιγαίο. Μην το κάνεις αυτό, κάτσε ήσυχος. Μην τα βάζεις μαζί μας. Εάν δεν κάτσουν ήσυχοι, θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται και θα τους δείξουμε ότι μπορούμε να “έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά”», ανέφερε ο Ερντογάν.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ρωτήθηκε εάν οι Έλληνες φοβούνται τους Τούρκους και γι’ αυτό ο ελληνικός Τύπος παρακολουθεί συνεχώς τις τεχνολογικές εξελίξεις στην Τουρκία και απάντησε «Βεβαίως μας φοβούνται. Πως μας λένε; Μας λένε οι “τρελοί” Τούρκοι».

Η σχετική ανάρτηση του Anadolu:

«Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα»

Οι δηλώσεις του Ερντογάν έγιναν μετά την καταγγελία της Τουρκίας ότι «ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν νατοϊκή άσκηση». Η τουρκική εκπαιδευτική άσκηση NEXUS ACE όχι μόνο δεν ήταν «νατοϊκή», αλλά και το νατοϊκό AWACS αρνήθηκε να συνεργαστεί, επισήμαναν από τη δική τους μεριά πηγές του υπουργείου Άμυνας.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι έχει πει στους αξιωματούχους να «κάνουν ό, τι είναι απαραίτητο, αν η Ελλάδα συνεχίσει να συμπεριφέρεται έτσι», επαναλαμβάνοντας την προειδοποίησή του: «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα», γράφει το Anadolu.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ακόμη «Ο πύραυλος Ταϊφούν ανακοινώθηκε ότι έχει εμβέλεια 560 χιλιόμετρα. Την περασμένη βδομάδα είχα μια συνάντηση και μου είπαν ότι μπορούμε να φτάσουμε και στα 1.000 χιλιόμετρα εμβέλεια. Όταν το ακούσουν οι Έλληνες αυτό δεν θα ξεσηκωθούν;». 


Ειδήσεις σήμερα:

Μουντιάλ 2022 - Μέσι: Τα ρεκόρ που “έσπασε” στον τελικό

Παλαιό Φάληρο: Νεκρός ο 16χρονος που αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι

Μουντιάλ 2022 - Μπαπέ: Ρεκόρ με χατ-τρικ κόντρα στην Αργεντινή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ