Οικονομία

13 Δεκεμβρίου 2022 20:35

Πλαφόν - Φυσικό αέριο: νέο ναυάγιο στην Σύνοδο των ΥΠΕΝ

Διάβασέ μου το...

Άκαρπη απέβη ακόμη μια πολύωρη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες. Πότε ορίστηκε το νέο ραντεβού των ΥΠΕΝ της ΕΕ. Τι δηλώνει ο Γερμανός Υπ. Ενέργειας.

Πλαφόν - Φυσικό αέριο: νέο ναυάγιο στην Σύνοδο των ΥΠΕΝ
-

Δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε τελική συμφωνία για το ανώτατο όριο τιμής στο φυσικό αέριο οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ, στο πλαίσιο της συνόδου τους στις Βρυξέλλες την Τρίτη, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι στο Reuters.

Ετσι, παρά την πολύωρη διαπραγμάτευση οι υπουργοί των 27 θα συζητήσουν ξανά το θέμα σε τακτική συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα, δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους.

Ο Γερμανός υπουργός, από την πλευρά του προσπαθεί να μεταφέρει μια εικόνα «μισογεμάτου» ποτηριού. Σύμφωνα με το Reuters υποστήριξε ότι υπάρχει συμφωνία για το 90-95% των θεμάτων στο θέμα του πλαφόν στο φυσικό αέριο αλλά τα «μεγάλα και συμβολικά» θέματα δεν έχουν λυθεί ακόμα.

Ο ίδιος θεωρεί λογικό να χρειαστούν περισσότερο χρόνο οι χώρες της Ευρώπης για να ολοκληρώσουν τη συμφωνία και σημειώνει ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα, οπότε είναι προγραμματισμένη νέα συνάντηση των υπουργών Ενέργειας. Συμπλήρωσε δε ότι ίσως είναι πιθανό να υπάρξει μια συμφωνία μέσω πλειοψηφίας.

Κατά τον Γερμανό υπουργό, η χώρα του οποίου βάζει εμπόδια στις προσπάθειες του Νότου, η Γερμανία να προσφέρει χαμηλές τιμές ενέργειας στους κατοίκους της Ευρώπης «αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα».

Ειδήσεις σήμερα:

Δημητρακόπουλος - Καϊλή στον ΑΝΤ1: οι επαφές στο Κατάρ έγιναν με “εντολή” της Μέτσολα

“Qatar gate” - Σχοινάς: Πήρα δώρο μια μπάλα και ένα κουτί σοκολάτες

Μάτι - Μάρτυρας: Καίγονταν οι γονείς μου κι νόμιζα ότι ήταν ξύλα!