Πολιτική

09 Δεκεμβρίου 2022 22:43 Τελευταία ενημέρωση : 10 Δεκεμβρίου 2022 00:16

Συνελήφθη η Εύα Καϊλή στις Βρυξέλλες

Διάβασέ μου το...

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, συνελήφθη στις Βρυξέλλες για εμπλοκή σε υπόθεση διαφθοράς. Διεγράφη από ΠΑΣΟΚ και Ευρωπαίους Σοσιαλιστές΄.

Συνελήφθη η Εύα Καϊλή στις Βρυξέλλες
-

Λίγες ώρες μετά την είδηση ότι η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, ερευνάται για υπόθεση διαφθορλας από τις Βελγικές αρχές, έχινε γνωστό ότι συνελήφθη στις Βρυξέλλες. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, που μετέδωσε και την είδηση σύλληψης, αλλά και το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει σχετικά: «Η βελγική αστυνομία συνέλαβε την Ελληνίδα σοσιαλίστρια ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, μία από τις αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες το βράδυ της Παρασκευής, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Η σύλληψη, σε σχέση με μια έρευνα για διαφθορά που εμπλέκει την διοργανώτρια χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κατάρ, έπεται της σύλληψης άλλων τεσσάρων υπόπτων νωρίτερα σήμερα», είπε η ίδια πηγή.

Δημοσιεύματα στο Βέλγιο αναφέρουν πως έχει συλληφθεί η σύζυγός της

Για την ίδια υπόθεση ανακρίνεται και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα.

Νωρίτερα, όπως είχε γίνει γνωστό από τις Βρυξέλλες, τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας πρώην ευρωβουλευτής, συνελήφθησαν στο πλαίσιο έρευνας ενός οικονομικού δικαστή, ως ύποπτα για δωροληψία από μια «χώρα του Κόλπου», εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως ανακοίνωσε η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία. Η χώρα δεν κατονομάστηκε από την Εισαγγελία.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των εξελίξεων αυτών, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, διέγραψε με απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη την Εύα Καϊλή.

Σε ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρεται: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη».

Διεγράφη και από την Ομάδα των Σοσιαλιστών

Εκτός των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τέθηκε η Εύα Καϊλή

"Η Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να θέσει εκτός Ομάδας την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή. Η αναστολή της συμμετοχής της Εύας Καϊλή στην Ομάδα των Σοσιαλιστών έχει «άμεση εφαρμογή, ως απάντηση στις εν εξελίξει ανακρίσεις», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΚΚΕ για τις έρευνες για διαφθορά σε βάρος της Ε. Καϊλή: Η ίδια η ΕΕ των μονοπωλίων αποτελεί «φυτώριο» διαφθοράς 

«Οι έρευνες για διαφθορά σε στελέχη του ευρωκοινοβουλίου, ανάμεσα τους και η αντιπρόεδρος Ε. Καϊλή, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, φέρνουν στο προσκήνιο τους δεσμούς «αίματος» της ΕΕ και των θεσμών της, μέσω και των διαφόρων επισήμων κι ανεπίσημων λόμπι, με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

«Θυμίζουμε ότι πρόσφατα το ίδιο το ευρωκοινοβούλιο, με ένα ψήφισμα-παρωδία, παρά τα κροκοδείλια δάκρυα, νομιμοποιούσε τη βαρβαρότητα σε βάρος των εργατών στα κάτεργα του Μουντιάλ του Κατάρ. Πρόκειται για την ίδια βαρβαρότητα που η κυρία Καϊλή χαρακτήριζε «πρωτοπορία στα εργασιακά δικαιώματα»!» προσθέτει το σχόλιο του κόμματος και καταλήγει:

«Οι ανταγωνισμοί διαφόρων μεγάλων συμφερόντων κι ομίλων για τον έλεγχο της διοργάνωσης, τα χιλιάδες θεσμοθετημένα λόμπι στο ευρωκοινοβούλιο, η ίδια η ΕΕ των μονοπωλίων αποτελούν «φυτώρια» διαφθοράς και συνιστούν κανονικότητα ενός σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που δεν παίρνει γιατρειά.».

Ειδήσεις σήμερα:

Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Ο Ήλιος, ο Κρόνος και το τριήμερο (βίντεο)

16χρονος: Ο αστυνομικός σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά την απολογία του

Έβρος: Δεν είναι ελληνική η νησίδα όπου βρέθηκαν μετανάστες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ