Κόσμος

17 Νοεμβρίου 2022 23:52

Πελόζι: αποχώρηση απο την Βουλή σε φορτισμένο κλίμα (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Η Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ηγεσία των Δημοκρατικών στην αμερικανική βουλή.

Πελόζι: αποχώρηση απο την Βουλή σε φορτισμένο κλίμα (εικόνες)
-


Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι, η πρώτη γυναίκα που κατείχε αυτόν τον θώκο, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ηγεσία των Δημοκρατικών στην αμερικανική βουλή. Η 82χρονη Πελόζι διευκρίνισε πως θα εξακολουθήσει να εκπροσωπεί το Σαν Φρανσίσκο στο Κογκρέσο, όπως έκανε επί 35 χρόνια.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ανάδειξη του νέου ηγέτη των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, με τον Χακίμ Τζέφρις να θεωρείται επικρατέστερος. Εάν τελικά διαδεχθεί την Πελόζι, ο Τζέφρις θα γίνει ο πρώτος Αφροαμερικανός σε αυτήν τη θέση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε τη Νάνσι Πελόζι ως την σπουδαιότερη πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων στην ιστορία της χώρας.

ΗΠΑ - Νάνσι Πελόζι - Βουλή των Αντιπροσώπων

Η Πελόζι επευφημήθηκε από τους Δημοκρατικούς βουλευτές καθώς έλαβε τη θέση της για να ανακοινώσει την αποχώρησή της. Χαρακτηρίζοντας «ιερό έδαφος» τη βουλή, η Πελόζι θυμήθηκε πως επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Καπιτώλιο στα παιδικά της χρόνια, όταν ο πατέρας της ορκίστηκε βουλευτής.

Αναφέρθηκε στη συνεργασία της με τρεις προέδρους των ΗΠΑ -- τον Ρεπουμπλικάνο Τζορτζ Μπους τον νεότερο και τους Δημοκρατικούς Μπαράκ Ομπάμα και Τζο Μπάιντεν -- «παραλείποντας» τον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο είχε συγκρουστεί ουκ ολίγες φορές. Υπενθύμισε όμως ότι υποστηρικτές του Τραμπ εξαπέλυσαν την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου του 2021 στο Καπιτώλιο.

ΗΠΑ - Νάνσι Πελόζι - Βουλή των Αντιπροσώπων

«Η αμερικανική δημοκρατία είναι μεγαλειώδης, αλλά είναι εύθραυστη. Πολλοί από εμάς διαπιστώσαμε από πρώτο χέρι πόσο εύθραυστη είναι, κατά τρόπο τραγικό, σε αυτήν την αίθουσα. Επομένως η δημοκρατία πρέπει να προστατεύεται πάντοτε από τις δυνάμεις που θέλουν το κακό της», τόνισε.

Μετά τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, οι Δημοκρατικοί διατήρησαν τον έλεγχο της Γερουσίας. Ωστόσο, ο έλεγχος της Βουλής των Αντιπροσώπων πέρασε στους Ρεπουμπλικάνους, έστω και με ισχνή πλειοψηφία, κάτι που σημαίνει εμπόδια στο έργο της κυβέρνησης Μπάιντεν τα επόμενα δύο χρόνια.

Ειδήσεις σήμερα:

Κιβωτός του Κόσμου: Τι απαντά μετά τις καταγγελίες για ασέλγεια και κακοποιήσεις

Ψευτογιατρός: 8 φορές ισόβια και πρόστιμο μαμούθ για τον “Dr. Kontos”

Ξάνθη: σκοτώθηκε στρατιωτικός μέσα σε στρατόπεδο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ