Κόσμος

15 Νοεμβρίου 2022 20:30

Τουρκική προεδρία: Ο Μπάιντεν υποστηρίζει την διαδικασία των F-16

Διάβασέ μου το...

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τουρκική Προεδρία για τη στάση του Τζο Μπάιντεν στη διαδικασία αγοράς F-16 από την Άγκυρα.

Τουρκική προεδρία: Ο Μπάιντεν υποστηρίζει την διαδικασία των F-16
-

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποστηρίζει τη διαδικασία των F16 μεταξύ Τουρκίας – ΗΠΑ, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία η οποία εξέδωσε ανακοίνωση έπειτα από την αιφνίδια συνάντηση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό ομόλογό του στο περιθώριο της συνόδου G-20 στο Μπαλί της Ινδονησίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα θέματα εμπορίου και ασφάλειας, αναφέρει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου,

Αναφέρεται ακόμη ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για όσους έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση στην οδό Ιστικλάλ στην Κωνσταντινούπολη.

Προστίθεται ότι συζητήθηκαν επίσης οι περιφερειακές εξελίξεις και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν ευχαρίστησε τον πρόεδρος Ερντογάν για τις προσπάθειές του να λύσει το πρόβλημα στον διάδρομο σιτηρών Ρωσίας-Ουκρανίας και να διασφαλίσει την επανέναρξη των αποστολών.

«Δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη διαδικασία για τα F-16 μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία είναι σημαντικός παράγοντας στη διαδικασία ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα:

Γεωργιάδης - Σπίρτζης: Καβγάς στον αέρα για Τσίπρα και παρακολουθήσεις

Παπαγιάννης - Παυλίδου: νέα κόντρα μετά την απόφαση του δικαστηρίου (βίντεο)

Αιμιλία Υψηλάντη: Το πρώτο μήνυμα για το θάνατο της μοναχοκόρης της

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ