Συνταγές

12 Οκτωβρίου 2022 14:29

Μακαρονάδα με κεφτεδάκια κοκκινιστά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Διάβασέ μου το...

Μίνι κεφτεδάκια με σπαγγετίνι και ελαφριά σάλτσα ντομάτας ετοίμασε για "Το Πρωινό" η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και μας τα προτείνει... ανεπιφύλακτα.

Μακαρονάδα με κεφτεδάκια κοκκινιστά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
-

Συνταγή για κεφτεδάκια κοκκινιστά με μακαρόνια ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής "Το Πρωινό" η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ξετρελαίνοντας όσους δοκίμασαν το φαητό της.

Όπως σημείωσε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, τα κεφτεδάκια κοκκινιστά με μακαρόνια είναι ένα εύκολο, γρήγορο και γευστικό πιάτο.

Υλικά

Για τα ζυμαρικά

  • 500 γρ. σπαγγετίνι
  • Για τα κεφτεδάκια
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 φέτ. σταρένιο μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
  • 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 φλ. φρέσκο γάλα
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την σάλτσα ντομάτας

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 600 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες (κονκασέ ή φρέσκες)
  • 1 κ.σ. βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μακαρονάδα με κεφτεδάκια κοκκινιστά - Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Το Πρωινό

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄ σε κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, συμπληρώνουμε 1 φλ. νερό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για τα κεφτεδάκια κοκκινιστά για 10΄.

Για τα κεφτεδάκια

  • Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα και μουλιάζουμε το ψωμί για 10΄.
  • Το στύβουμε και το ψιχουλιάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, κιμά, κρεμμύδι, αυγό, τυρί, μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
  • Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά.
  • Πλάθουμε όσο πιο μικρά κεφτεδάκια γίνεται και χωρίς να τα τηγανίσουμε τα ρίχνουμε στη σάλτσα που ήδη έχει βράσει για 10΄.
  • Προσθέτουμε στη σάλτσα με τα κοκκινιστά κεφτεδάκια όλα τα μυρωδικά, βασιλικό, δυόσμο, θυμάρι, και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται επιπλέον αλάτι και πιπέρι.
  • Σκεπάζουμε την αρωματική σάλτσα με τα κεφτεδάκια και σιγοβράζουμε για 15?.
  • Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό και 2΄ πριν το τέλος του βρασμού τους με τσιμπίδα όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τα κεφτεδάκια.
  • Αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά για 2΄ με ξεσκέπαστη κατσαρόλα.
  • Αν θέλουμε πιο ζουμερή σάλτσα, προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
  • Τα σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα και τα πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο τυρί.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο: Νεκρός οδηγός μηχανής - Συνελήφθη παίκτρια ριάλιτι

Βιασμός στον Κολωνό - Θείος 12χρονης: παντρεμένο ζευγάρι ήθελε ραντεβού για να βιάσει το κορίτσι

Βόλος: γυναίκα γέννησε νεκρό το μωρό της

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ