Καιρός

24 Σεπτεμβρίου 2022 06:04

Καιρός: βοριάδες και άνοδος θερμοκρασίας το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, το Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα δυτικά και στα βόρεια, θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο και στο βόρειο Αιγαίο με ένταση 3 με 4 μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και στα βόρεια θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα νότια το πρωί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί- βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις στην Κρήτη τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος προβλέπεται για την Κυριακή ο καιρός, με αραιές νεφώσεις στα δυτικά και στα βόρεια. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, μέχρι το μεσημέρι στα νότια βόρειοι-βορειοανατολικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια ο υδράργυρος θα φτάσει τους 23 με 24 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ