Quantcast

Συνταγές

08 Σεπτεμβρίου 2022 13:57

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Διάβασέ μου το...

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει μπει στην κουζίνα της εκπομπής “Το Πρωινό” και μας τρελαίνει με τις προτάσεις της. Δείτε βήμα – βήμα την συνταγή.

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μια καταπληκτική συνταγή για κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο που θα τους ξετρελάνει όλους, ετοίμασε η σεφ, στην κουζίνα της εκπομπής «Το Πρωινό» την Πέμπτη.

Για την συνταγή που η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μας προτείνει να ετοιμάσουμε και να γευτούμε απαιτείται προετοιμασία 15 λεπτών και ψήσιμο 45 λεπτών.

Υλικά

Για την κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

  • 1.200 γρ. κολοκυθάκια (τρυφερά)
  • 5 αυγά (χτυπημένα)
  • 300 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 300 γρ. φρέσκο ανθότυρο
  • 160 γρ. καλαμποκάλευρο ή 1 φακελάκι φρυγανιά
  • 2 κ.σ. άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • 2 κ.σ. δυόσμο (ψιλοκομμένο)
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια (με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα)
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Για το ταψί

  • Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Λαδώνουμε ελαφρά ένα μικρό ταψί 24χ32 εκ. και το πασπαλίζουμε µε το μισό καλαμποκάλευρο.
  • Αφού πλύνουμε ελαφρά τα κολοκυθάκια, αφαιρούμε το κοτσάνι και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη.
  • Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι, τα αλατίζουμε λίγο και τα αφήνουµε να ιδρώσουν για 15 λεπτά.
  • Τα στύβουμε µε τα χέρια και τα βάζουμε σε µπολ.
  • Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αυγά, τα τυριά, το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο, τον άνηθο και το δυόσμο, 2 κ.σ από το συνολικό ελαιόλαδο καθώς και τα φρέσκα κρεµµύδια.
  • Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και αλατίζουμε, αφού πρώτα δοκιμάσουμε το μίγμα.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί 24?30 εκ.
  • Το ραντίζουμε µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε την εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
  • Εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, στους 160?C για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί η κολοκυθόπιτα.
  • Αν έχετε κολοκυθοανθούς πλύντε τους και αφαιρέστε τους στήμονες.
  • Κόψτε τους σε κομμάτια και ρίξτε τους στην πίτα.
  • Σερβίρουμε την κολοκυθόπιτα αλμυρή χωρίς φύλλο, κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Φιλιππίδης - Νίνου: η κατάθεση, η σχέση με φίλη του γιού του, τα “στραβά μάτια” και η χλιδή (βίντεο)

Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ: Τι φέρνει η εξαγορά της VILLAGE ROADSHOW Ελλάς

 “Το Πρωινό”- Γαρδέλης: Δεν είναι βιασμός, είναι συναίνεση αν δεν το καταγγείλεις αμέσως (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ