Καιρός

26 Αυγούστου 2022 06:37

Καιρός: βροχές και ισχυρές καταιγίδες την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Που και πότε αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού με ισχυρά φαινόμενα, για την Παρασκευή προβλέπεται άστατος καιρός, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες έως και τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες στη κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στα νησιά του Ιονίου αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι μέγιστες τιμές δεν θα ξεπεράσουν τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κυρίως έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κυρίως νωρίς το πρωί και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά διαστήματα έως το απόγευμα θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Τις πρωινές ώρες, στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν το βράδυ. Τις πρωινές ώρες θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι της ίδιας έντασης. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Στα ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα έως το μεσημέρι, κυρίως στις Σποράδες, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βόρεια και κυρίως στην περιοχή της Λήμνου έως και τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά ισχυρά. Το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Αρχικά προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις μόνο στις Κυκλάδες, όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών. Σταδιακά στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, την Αττική και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά και την Κρήτη ενώ από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά και από νότιες διευθύνσεις στα ανατολικά, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά προβλέπεται αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ιαπωνία – κηδεία Σίνζο Άμπε: 1,83 εκ. δολάρια το κόστος της δημόσιας τελετής

Παναθηναϊκός – Αλεξανδρόπουλος: Έκλεισε η μεταγραφή στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Βουλή – παρακολουθήσεις: Η μάχη των πολιτικών αρχηγών





ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ