Πολιτική

15 Αυγούστου 2022 09:51 Τελευταία ενημέρωση : 15 Αυγούστου 2022 14:08

Μητσοτάκης - Δεκαπενταύγουστος: Στην Τήνο ο Πρωθυπουργός

Διάβασέ μου το...

Ο Πρωθυπουργός απέτισε φόρο τιμής στους νεκρούς του καταδρομικού "Έλλη", ανήμερα της επετείου του τορπιλισμού του.

Μητσοτάκης - Δεκαπενταύγουστος: Στην Τήνο ο Πρωθυπουργός
-

Στην Τήνο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για τους εορτασμούς αλλά και στις εκδηλώσεις για την επέτειο του τορπιλισμού, του καταδρομικού "Έλλη".

Ο Πρωθυπουργός απέτισε φόρο τιμής στους νεκρούς του καταδρομικού "Έλλη", ανήμερα της επετείου του τορπιλισμού του.

Συνοδευόμενος από τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, ο κ. Μητσοτάκης επιβιβάστηκε στην πυραυλάκατο (ΤΠΚ) «Μυκόνιος» του Πολεμικού Ναυτικού για την επιμνημόσυνο δέηση στο σημείο που βυθίστηκε το «Έλλη», όπου έριξε στεφάνι στη θάλασσα για να τιμήσει τους άνδρες του καταδρομικού που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα.

Τήνος - Δεκαπενταύγουστος - Μητσοτάκης

Τήνος - Δεκαπενταύγουστος - Μητσοτάκης

Μετά τη Θεία Λειτουργία ξεκίνησε και η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας με τη λεωφόρο της Μεγαλόχαρης να μετατρέπεται σε ανθρώπινο ποτάμι για να μπορέσουν όλοι να λάβουν την ευλογία της Παναγίας.

Τήνος - Δεκαπενταύγουστος

Τήνος - Δεκαπενταύγουστος

Τήνος - Δεκαπενταύγουστος

Ο Δεκαπενταύγουστος συνδέεται συνειρμικά με την Τήνο, όπου ο εορτασμός είναι διπλός, της Κοίμησης της Θεοτόκου και της επετείου του τορπιλισμού της «Έλλης», και πραγματοποιείται στο νησί με όλες τις τιμές.

Ανήμερα της γιορτής τελείται η Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. της Ευαγγελίστριας και κατά τη διάρκειά της, ως είθισται, ο αρχηγός του Ναυτικού και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης επιβαίνουν σε τορπιλάκατο και ρίχνουν στεφάνι στο σημείο όπου βυθίστηκε η φρεγάτα «Έλλη» κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στις 15 Αυγούστου 1940 από τους Ιταλούς. Οι τιμητικοί κανονιοβολισμοί, που ακούγονται εκείνη την ώρα στο λιμάνι, προέρχονται από το «Κανονάκι της Έλλης» που σώθηκε από το κουφάρι του καραβιού και συντηρήθηκε.

Ακολουθεί η λιτάνευση της ιερής εικόνας, που μεταφέρεται από άντρες του Πολεμικού Ναυτικού και την ακολουθούν οι μπάντες του Πολεμικού Ναυτικού και του Δήμου Τήνου οι οποίες παιανίζουν πένθιμα εμβατήρια, τιμητικά αγήματα, αρχιερείς και πλήθος κόσμου.

Η πομπή καταλήγει, στη μαρμάρινη εξέδρα, στην Πλατεία Παντανάσσης, όπου τελείται Δέηση και εκφωνούνται Πανηγυρικοί. Μετά τη λήξη τους, η πομπή συνοδεύει την ιερή εικόνα στην επάνοδό της στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Όλυμπος: ζευγάρι χάθηκε στο βουνό

Δεκαπενταύγουστος: Γιατί λέγεται “Πάσχα του καλοκαιριού”

Σεισμός - Λέκκας: Αναγκαίες οι ζώνες απαγόρευσης σε παραλίες με γκρεμούς και βράχια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ