Καιρός

13 Αυγούστου 2022 07:09 Τελευταία ενημέρωση : 13 Αυγούστου 2022 10:29

Καιρός: καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Σε ποιες περιοχές αναμένονται έντονα φαινόμενα το Σάββατο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για το Σάββατο, σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανόν από χαλαζοπτώσεις στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το Ιόνιο. Σποραδικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Στην ανατολική νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στις περισσότερες περιοχές βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό και το νότιο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. 

Στην Αττική θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες και πιθανόν να σημειωθούν μικρής διάρκειας βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, θα υπάρξουν νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, που πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από τις προμεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανόν από χαλαζοπτώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα υπάρξουν αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, που μέχρι και το μεσημέρι στο Ιόνιο θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανόν από χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς και στο εσωτερικό της Ηπείρου μέχρι 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, θα υπάρξουν τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους στη Θεσσαλία θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανόν από χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στις Κυκλάδες και την Κρήτη και μόνον στη δυτική Κρήτη θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αυξημένες νεφώσεις και σποραδικές βροχές θα υπάρξουν στην Εύβοια. Το πρωί και το βράδυ ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά βαθμιαία από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Στην Πελοπόννησο και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στην ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και νότια πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τα Δωδεκάνησα και τη Κρήτη, τους 30 με 32 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Πελοπόννησος: Σεισμός νότια της Μεθώνης

Φωτιά στην Θάσο: αναζωπύρωση στην Ποταμιά

Rapid test δωρεάν το Σάββατο σε 25 σημεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ