Πολιτική

27 Ιουλίου 2022 11:06 Τελευταία ενημέρωση : 27 Ιουλίου 2022 12:38

Anadolu - Φαρμακονήσι: “Επεισόδιο” με εμπλοκή ελληνικού και τουρκικού σκάφους (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Το τουρκικό πρακτορείο δημοσιεύει και βίντεο. Τι υπστηρίζει η τουρκική πλευρά.

Anadolu - Φαρμακονήσι: “Επεισόδιο” με εμπλοκή ελληνικού και τουρκικού σκάφους (βίντεο)
-Βίντεο με οπτικοακουστικό υλικό δημοσιεύει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και κάνει λόγο για επεισόδιο μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού Λιμενικού Σώματος στο Φαρμακονήσι.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και, όπως καταγγέλλει η τουρκική πλευρά, σκάφος του Λιμενικού Σώματος της Ελλάδας παρενόχλησε ιστιοπλοϊκό και αμέσως στο σημείο βρέθηκε σκάφος του τουρκικού Λιμενικού.

Στην ανακοίνωση της διοίκησης του Λιμενικού Σώματος της Τουρκίας, σημειώνεται πως το επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, στις 8:50, στο Φαρμακονήσι.

«Το σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής εκδιώχθηκε από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής. Με τους ελιγμούς πρόληψης που πραγματοποιήθηκαν με το σκάφος που ανήκει στη Διοίκηση της Τουρκικής Ακτοφυλακής, το ελληνικό σκάφος αποτράπηκε και απομακρύνθηκε από την περιοχή» αναφέρει σχετική ανακοίνωση της τουρκικής ακτοφυλακής που αναμεταδίδει το πρακτορείο.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης τα ιστιοφόρα, που ξεκίνησαν από την Κωνσταντινούπολη, άρχισαν να "παρενοχλούνται" από τους Έλληνες λιμενικούς στα ανοιχτά της Αλικαρνασσού στο τελευταίο στάδιο των αγώνων. Συγκεκριμένα, ισχυρίζονται ότι ομάδα της Ελληνικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε ιστιοφόρο με κόκκινη σημαία με το όνομα «Good Day sunshine» και προσπάθησε να το βυθίσει. Η ελληνική ακτοφυλακή από τα μεγάφωνα καλούσε το ιστιοφόρο να απομακρυνθεί «Ελληνικά χωρικά ύδατα, βγείτε από τη θάλασσά μας». 

Σύφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, η τουρκική ακτοφυλακή παρενέβη  και η ελληνική ακτοφυλακή τράπηκε σε φυγή. Οι ομάδες της τουρκικής ακτοφυλακής έκαναν μια ανακοίνωση μέσω του ασυρμάτου και είπαν: «Μην στρίβετε το πηδάλιο σας, μην αλλάζετε διαδρομή. Μην σταματήσετε τον αγώνα, ολοταχώς μπροστά». Στη συνέχεια, ο καπετάνιος του ιστιοφόρου, ο οποίος παρενοχλήθηκε, συνέχισε το δρόμο του παρά την παρενόχληση.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - Παγώνη: δεν θα πει ο Τσίπρας πότε θα κάνει PCR test, o γιατρός θα το πει (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Γιος σκότωσε την μητέρα του

Φιλιππίνες: Σεισμός 7,1 Ρίχτερ “ταρακούνησε” την χώρα (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ