Πολιτική

25 Ιουλίου 2022 14:55 Τελευταία ενημέρωση : 25 Ιουλίου 2022 15:24

Γλυπτά του Παρθενώνα: Συνάντηση Μητσοτάκη με Φοίβο και Desmond Child

Διάβασέ μου το...

Ο Πρωθυπουργός υποδέχθηκε τους δύο καλλιτέχνες στο Μέγαρο Μαξίμου. Τι ειπώθηκε για την διεθνή εκστρατεία με αίτημα την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα.

Γλυπτά του Παρθενώνα: Συνάντηση Μητσοτάκη με Φοίβο και Desmond Child
-

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με τους γνωστούς καλλιτέχνες από τον χώρο της μουσικής Desmond Child και Φοίβο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους δύο στιχουργούς και συνθέτες για τη συναυλία που έγινε στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στις 26 Ιουνίου, υπέρ της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - DESMOND CHILD - ΦΟΙΒΟΣ

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι το αίτημα υπέρ της επανένωσης των Γλυπτών στην Αθήνα κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος διεθνώς.

Ακόμη, εεισήμανε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό ο Παρθενώνας, ως κορυφαίο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, να βρίσκεται στην ολότητά του στη φυσική του θέση.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - DESMOND CHILD - ΦΟΙΒΟΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Νετανιάχου

Ο Πρωθυπουργός είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Ισραήλ. Μπέντζαμίν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, «Κατά τη συνομιλία συζητήθηκαν τρέχουσες διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις. Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την σταθερή βούληση της χώρας μας για περαιτέρω σύσφιξη και διεύρυνση των ήδη εξαιρετικών σχέσεων Ελλάδας και Ισραήλ, για την εδραίωση των οποίων συνεργάστηκε στενά στο παρελθόν με τον κ. Netanyahu».

 

Ειδήσεις σήμερα:

Λογαριασμοί ρεύματος: Στα 50 λεπτά η κιλοβατώρα προ επιδότησης

Βεντέτα - Μυλοπόταμος: Φωτιά στο σπίτι του δολοφόνου του 22χρονου

Μαρίτα Αγγελοπούλου: Νεκρή εντοπίστηκε στο σπίτι της η επιχειρηματίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ