Τεχνολογία - Επιστήμη

11 Ιουλίου 2022 19:27

Κορονοϊός - Μαγιορκίνης: Αύξηση κρουσμάτων λόγω… διασκέδασης (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τι λέει ο Καθηγητής Επιδημιολογίας για την εξέλιξη της πανδημίας, τις “εστίες μετάδοσης” και την διακοπή της καθημερινής ενημέρωσης του ΕΟΔΥ για τις νέες μολύνσεις.

Κορονοϊός - Μαγιορκίνης: Αύξηση κρουσμάτων λόγω… διασκέδασης (βίντεο)
-

Στον ΑΝΤ1 και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Ρίτσα Μπιζόγλη μίλησε την Δευτέρα ο Καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα. 

Όπως ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης, «κάμπτεται η μεταδοτικότητα. Υπάρχει η λεγόμενη κορύφωση της μεταδοτικότητας που πρέπει να ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς η καμπύλη κάμπτεται, που σημαίνει ότι η μεταδοτικότητα αρχίζει και πέφτει» 

«Η αναφορά του ΕΟΔΥ θα είναι πιο αντικειμενική όταν γίνεται μια φορά την εβδομάδα. Η καθημερινή αναφορά είχε σημασία στην διάρκεια της επείγουσας φάσης. Τους αριθμούς των ημερήσιων κρουσμάτων θα μπορείς να τους βρεις και στο διαδίκτυο και να έχει εικόνα ο κόσμος, αλλά η εβδομαδιαία ανακοίνωση θα περιέχει πιο αντικειμενικά στοιχεία», υποστήριξε ο καθηγητής επιδημιολογίας, αναφερόμενος στην πρώτη ημέρα χωρίς ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην χώρα, η οποία πλέον θα γίνεται από τον ΕΟΔΥ σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Τρίτη. 

Σχετικά με τις «εστίες μετάδοσης» που ευθύνονται για τα χιλιάδες νέα κρούσματα, ο κ. Μαγιορκίνης είπε πως «η μεταδοτικότητα σχετίζεται αυτήν την περίοδο με χώρους διασκέδασης, που αυτήν την περίοδο είναι ανοιχτοί. Εκεί ο κόσμος πηγαίνει χωρίς μάσκα, δεν μπορούν να φορέσουν μάσκα εκεί και έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί. Φαίνεται πως οι εστίες της μετάδοσης είναι εκεί».

Ειδήσεις σήμερα:

Βάρκιζα: 12χρονος και 14χρονος συνελήφθησαν για ληστεία

Έμφυλη βία: Μνημόσυνο για την Γαρυφαλλιά - Η συγκινητική κίνηση της οικογένειάς της (εικόνες)

Μέταλλο σφηνώθηκε στο κεφάλι παιδιού που έκανε βουτιά στη θάλασσα (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ