Πολιτική

25 Μαΐου 2022 20:03

Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: Η ακρίβεια, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η Πανεπιστημιακή Αστυνομία (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Οι πολίτες παίρνουν θέση για φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας, όπως η ακρίβεια και πόσο έχει επηρεάσει την κατανάλωση, αλλα και για την αστυνομία στα Πανεπιστήμια.

Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: Η ακρίβεια, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η Πανεπιστημιακή Αστυνομία (βίντεο)
-

Οι συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, η αγορά αγαθών και η χρήση του αυτοκινήτου, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η Πανεπιστημιακή Αστυνομία φαίνεται πως είναι από τα θέματα που ανησυχούν τους πολίτες που έλαβαν μέρος στην έρευνα που διενέργησε η Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1, το δεύτερο μέρος της οποίας παρουσιάστηκε την Τετάρτη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σύμφωνα με την έρευνα, 6 στους 10 πολίτες από εκείνους που συμμετείχαν στην έρευνα, δε βλέπουν με αισιοδοξία το μέλλον και ανησυχούν για τα χειρότερα. 

δημοσκόπηση MARC - αισιοδοξία

Όσον αφορά τον περιορισμό κατανάλωσης αγαθών, η έρευνα δείχνει πως σε διάφορα αγαθά όπως η ένδυση το 67,3% έχει περιορίσει την κατανάλωση, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στα είδη διατροφής ανέρχεται στο 57,6%. Το 54% έχει περιορίσει τη χρήση Ι.Χ. αυτοκινήτου ενώ το 53,4% την κατανάλωση ρεύματος.

δημοσκόπηση MARC - περιορισμός κατανάλωσης

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία, το 47,6% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα συνεχίσει ως έχει, με το 23,6% να θεωρεί ότι θα κλιμακωθεί επικύνδυνα και το 23,3 να ελκπίζει σε αποκλιμάκωση. 

δημοσκόπηση MARC - πόλεμος

Όσον αφορά το ζήτημα της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, το 62,1% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ, και το 34% κατά, με τα μεγαλύτερα ποσοστά υποστηρικτών να βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα, 35 ετών και άνω, ενώ οι μικρότερες ηλικίες, 18-34 ετών, φαίνεται να είναι... σχεδόν διχασμένες για το μέτρο αυτό. 

δημοσκόπηση MARC - αστυνομία - πανεπιστήμια

δημοσκόπηση MARC - αστυνομία - πανεπιστήμια

Διαφοροποιήσεις σχετικά με την άποψη για την αστυνομία στα πανεπιστήμια υπάρχουν και ανάλογα με βάση την ψήφο στις προηγούμενες εκλογές.

δημοσκόπηση MARC - αστυνομία - πανεπιστήμια

Ειδήσεις σήμερα:

Κηφισιά - Αρπαγή 6χρονου: Ο πατέρας στο κάδρο των ερευνών

Σκυλακάκης για ρεύμα: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τα έως 600 ευρώ - Πιθανή η αλλαγή στα κριτήρια

Ελληνοτουρκικά - ΕΕ: “Tα άκουσε” ο Τούρκος πρέσβης για τις υπερπτήσεις στην Αλεξανδρούπολη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ