Καιρός

16 Μαρτίου 2022 06:09 Τελευταία ενημέρωση : 16 Μαρτίου 2022 07:19

Καιρός: νεφώσεις και τοπικές βροχές την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται χιονοπτώσεις. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Στην κεντρική και στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται την Τετάρτη, αραιές νεφώσεις, που γρήγορα θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας ασθενείς χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές, θα υπάρχουν όμως και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η ορατότητα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι, 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 5 με 6 μποφόρ, γρήγορα όμως θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων, 3 με 4 και στα κεντρικά και νότια έως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα βόρεια τους 13 με 15 και στα κεντρικά και νότια τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως στα βόρεια θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Θα πνέουν άνεμοι ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται αρχικά νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας. Θα πνέουν άνεμοι ασθενείς, βαθμιαία νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 βαθμό έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά κατά τόπους πιο πυκνές, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα νότια έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 01 βαθμό έως τους 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά κατά τόπους πιο πυκνές, θα υπάρχουν όμως και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Θα πνέουν άνεμοι ασθενείς και βαθμιαία δυτικών διευθύνσεων, 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από το μηδέν έως τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ, στην Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις, όμως στα βόρεια οι νεφώσεις βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις βραδινές ώρες πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι ασθενείς και βαθμιαία νότιοι, 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα τμήματα θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πέμπτη

Για την Πέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα στα βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά και από τη νύχτα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Η ορατότητα στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τις πρωινές ώρες τοπικά περιορισμένη.  

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα νότια 5 με 6 μποφόρ, γρήγορα όμως στα βορειοανατολικά και σταδιακά στα υπόλοιπα ανατολικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στη Μακεδονία, στη Θράκη, στη Θεσσαλία και στο βόρειο Αιγαίο, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 14 με 16 και στα νότια τους 17 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα βόρεια. 


Ειδήσεις σήμερα:

Indian Wells: Η Σάκκαρη στα προημιτελικά “χωρίς αγώνα”

Κρήτη: Σεισμός στην Άρβη

Ουκρανία - NATO: “εμφύλιος ” για την εμπλοκή στον πόλεμο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ