Αθλητικά

20 Φεβρουαρίου 2022 19:17 Τελευταία ενημέρωση : 20 Φεβρουαρίου 2022 22:34

Βόλος - Ολυμπιακός: ο Βαλμπουενά έφερε το “τρίποντο”

Διάβασέ μου το...

Λίγα λεπτά πριν από το τέλος της διοργάνωσης βρήκαν δίχτυα οι "ερυθρόλευκοι", που ήρθαν και μαθηματικά πρώτοι στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Βόλος - Ολυμπιακός: ο Βαλμπουενά έφερε το “τρίποντο”
-

Τέσσερις ημέρες πριν τη ρεβάνς των play off του Europa League με την Αταλάντα, ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε στο Πανθεσσαλικό, αλλά τελικά νίκησε με 1-0 τον Βόλο, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος μπήκε αλλαγή στο 63΄ και 18 λεπτά αργότερα πέτυχε το γκολ με το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τις 18 νίκες στο πρωτάθλημα και με 5 ακόμη ισοπαλίες, διατηρούν το αήττητο που έχουν στη Super League από την έναρξη της περιόδου.

Χάρις στο «τρίποντο» αυτό ο Ολυμπιακός εξασφάλισε και μαθηματικά την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και παραμένει το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Το πρώτο μέρος στο Πανθεσσαλικό ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ. Ο Ολυμπιακός είχε για περισσότερη ώρα την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικός για την εστία του Κλέιμαν.

ΒΟΛΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΒΟΛΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


Οι Θεσσαλοί αντίθετα προσπάθησαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση και είχαν την πρώτη ευκαιρία στον αγώνα με τον Φαν Βέερτ στο 21΄, με τον Ολλανδό να μην μπορεί να βρει την μπάλα από κοντά και να στείλει στα δίχτυα.

Η «απάντηση» από τους Πειραιώτες ήρθε στο 27΄ με το δοκάρι του Αγκιμπού Καμαρά, ενώ στο «ριμπάουντ» ο Μασούρας αστόχησε προ κενής εστίας, στην κορυφαία ευκαιρία του Ολυμπιακού στο πρώτο 45λεπτο.

Συνέχισε να πιέζει και στο δεύτερο μέρος ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, αλλά η άμυνα των γηπεδούχων λειτουργούσε άψογα και, μάλιστα, η ομάδα του Μπράτσου ήταν αυτή που «άγγιξε» το γκολ στο 57΄, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ ο Ρομέρο πήρε την κεφαλιά κι έστειλε τη μπάλα να περάσει σύριζα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Βατσλίκ.

ΒΟΛΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΒΟΛΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τελικά τη λύση για τους «ερυθεόλευκους» έδωσε γι΄ άλλη μια φορά ο Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος πέρασε στο ματς στο 63΄ αντί του Ζοάο Καρβάλιο. Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά συνδυάστηκαν άψογα στο 81ο λεπτό, με τον Γάλλο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με πανέμορφο σουτ (1-0) από το ύψος της περιοχής.

Τρία λεπτά πριν από το 90΄ ο Βόλος έφτασε κοντά στο 1-1 με την κεφαλιά του Φαν Βέερτ να φεύγει άουτ, στην τελευταία καλή φάση για τους γηπεδούχους, ενώ στις καθυστερήσεις ο Κλέιμαν είπε «όχι» στον Τικίνιο.

ΒΟΛΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος

Κίτρινες: Άλχο

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Ρομέρο, Γκουλέν, Σοάρες, Φεράρι, Τσοκάνης (70΄ Κορέα), Φερνάντες, Νίνης (46΄ Μπαρτόλο), Ρεγκατέν (80΄ Σιέλης), Φαν Βέερτ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Μ. Καμαρά, Μπουχαλάκης (63΄ Εμβιλά), Ελ Αραμπί, Μασούρας (46΄ Ονιεκούρου), Ζοάο Καρβάλιο (63΄ Βαλμπουενά), Α. Καμαρά (76΄ Τικίνιο), Λαλά (76΄ Βρουσάι) , Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ.

Ειδήσεις σήμερα:

Λίντσεϊ Πέρλμαν: Νεκρή η ηθοποιός

“Euroferry Olympia”: Ελπίδες για επιζώντες μετά τη διάσωση του Λευκορώσου

Βόλος: Νόμιζαν ότι κοιμόταν στην καρέκλα μαγαζιού, αλλά ήταν νεκρός