Τεχνολογία - Επιστήμη

10 Ιανουαρίου 2022 18:28 Τελευταία ενημέρωση : 10 Ιανουαρίου 2022 21:59

Εμβολισμός - Θεμιστοκλέους: Η προθεσμία για την τρίτη δόση και τα πρόστιμα

Διάβασέ μου το...

Τα ποσοστά εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στην χώρα. Τι ισχύει για όσους έχουν εμβολιαστεί σε χώρα της ΕΕ.

Εμβολισμός - Θεμιστοκλέους: Η προθεσμία για την τρίτη δόση και τα πρόστιμα
-


Για την πρόοδο του προγράμματος εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού έναντι της νόσου COVID-19, τα ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου και την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα, ενημέρωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους «ξεπεράσαμε τα 18,1 εκατ. εμβολιασμούς. Πάνω από 7,15 εκατ. ή 68,1% του γενικού πληθυσμού, έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό. Για την αναμνηστική δόση, έχουν γίνει 3,97 εκατ. εμβολιασμοί στους δικαιούχους».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «όλοι οι πολίτες 18 και άνω θα πρέπει να έχουν κάνει τρίτη δόση επτά μήνες μετά τη δεύτερη δόση και τρεις μήνες μετά την πρώτη, στο μονοδοσικό εμβόλιο», σημειώνοντας ότι έχουν προθεσμία ως τις 31 Ιανουαρίου.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ανακοίνωσε πως όσοι συμμετέχουν ήδη στο πρόγραμμα εμβολιασμού παιδιών 12-17 ετών, από αύριο, με αίτησή τους, θα μπορούν να λαμβάνουν εμβόλια και για τις ηλικίες 5-11 ετών και να διενεργούν εμβολιασμούς και με τους δύο τύπους εμβολίων.

Υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών σε όλη τη χώρα, άνοιξαν επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα και τις επόμενες μέρες θα δοθούν περισσότερα ραντεβού, κυρίως στην Αττική που εμφανίζει περιορισμένο αριθμό, ανέφερε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ο κ. Θεμιστοκλέους.

Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί περισσότερα από 37.000 παιδιά και έχουν κλείσει ραντεβού 73.000 παιδιά.

Ο κ. Θεμιστοκλέους, απηύθυνε για άλλη μια φορά κάλεσμα στους ιδιώτες παιδιάτρους να συμβάλουν στον εμβολιασμό των παιδιών. Ανακοίνωσε ότι όσοι συμμετέχουν ήδη στο πρόγραμμα εμβολιασμού παιδιών 12-17 ετών, από αύριο, με αίτησή τους, θα μπορούν να λαμβάνουν εμβόλια και για τις ηλικίες 5-11 ετών και να διενεργούν εμβολιασμούς και με τους δύο τύπους εμβολίων.

«Την Παρασκευή δόθηκαν 40.000 περισσότερα ραντεβού. Έχουν κλειστεί περισσότερα από 150.000 ραντεβού πρώτης δόσης για τους άνω των 60», σημείωσε ακόμα και πρόσθεσε ότι οι άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί, έχουν προθεσμία ως τις 16 Ιανουαρίου και μετά θα ξεκινήσει η βεβαίωση προστίμων.

Ακόμα, ανέφερε ότι από σήμερα, όσοι έχουν εμβολιαστεί σε χώρα της ΕΕ, θα μπορούν να ανεβάσουν το πιστοποιητικό τους στην πλατρφόρμα anagnorisi.emvolio.gov.gr.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός: Ο “χάρτης” με τα κρούσματα της Δευτέρας

“Ελλάδα έχεις Ταλέντο”: Λαμπερή πρεμιέρα με πρωτιά

Καιρός - “Διομήδης”: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρή κακοκαιρία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ