Κόσμος

08 Δεκεμβρίου 2021 12:06 Τελευταία ενημέρωση : 08 Δεκεμβρίου 2021 20:33

Γερμανία: Ο Όλαφ Σολτς νέος Καγκελάριος (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Ο νεοεκλεγείς Καγκελάριος θα μεταβεί στο Προεδρικό Ανάκτορο Βellevue προκειμένου να του ανατεθούν τα νέα του καθήκοντα.

Γερμανία: Ο Όλαφ Σολτς νέος Καγκελάριος (εικόνες)
-


Ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) Όλαφ Σολτς εξελέγη Καγκελάριος της Γερμανίας από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, με 395 ψήφους επί συνόλου 736 βουλευτών.

Για την εκλογή του απαιτούνταν 369 ψήφοι, ενώ, όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα, δεν τον ψήφισαν 21 βουλευτές των κομμάτων που συνθέτουν τη νέα κυβέρνηση συνασπισμού (SPD, Πράσινοι,FDP).

Ο νεοεκλεγείς Καγκελάριος θα μεταβεί στο Προεδρικό Ανάκτορο Βellevue προκειμένου να του ανατεθούν τα νέα του καθήκοντα από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ. Αργότερα θα ορκιστούν και τα υπόλοιπα μέλη της νέας κυβέρνησης συνασπισμού.

Όλαφ Σολτς - Olaf Scholz

Το μήνυμα του Μακρον 

«Ευχαριστώ, αγαπητή Αγγελα, που δεν ξέχασες ποτέ τα μαθήματα της Ιστορίας, που έκανες τόσα για εμάς, μαζί με εμάς, που έκανες την Ευρώπη να προχωρήσει», έγραψε στα γαλλικά και τα γερμανικά ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στον λογαριασμό του στο Twitter αποχαιρετώντας την επί 16ετία καγκελάριο της Γερμανίας

Το tweet συνοδεύεται από δίλεπτο βίντεο που περιλαμβάνει τις συναντήσεις τους από την εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν το 2017.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Γαλλίας χαιρέτισε την εκλογή του Ολαφ Σολτς. «Αγαπητέ #OlafScholtz την συνέχεια θα την γράψουμε μαζί. Για τους Γάλλους, για τους Γερμανούς, για τους Ευρωπαίους. Στην Παρασκευή!»

Ο Ολαφ Σολτς αναμένεται αυτήν την Παρασκευή στο Παρίσι για την πρώτη του επίσκεψη ως καγκελαρίου.

Όλαφ Σολτς - Olaf Scholz

Όλαφ Σολτς - Olaf Scholz

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία στον Εύοσμο: Οι 17 μαχαιριές, η ομολογία και η ανατροπή

“Το Πρωινό” - Τσιτσιπάς: θα ξαναβρεθώ στο 100% (βίντεο)

Νεκρά αδέρφια στο Νέο Ηράκλειο: Τα σημειώματα και τα αναπάντητα ερωτήματα