Τεχνολογία - Επιστήμη

20 Οκτωβρίου 2021 09:32 Τελευταία ενημέρωση : 20 Οκτωβρίου 2021 20:24

Κορονοϊός - Βατόπουλος στον ΑΝΤ1: Πλημμελείς οι έλεγχοι για τα μέτρα (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τι είπε ο Καθηγητής Μικροβιολογίας για την μετάλλαξη “Δέλτα Plus”, τους εμβολιασμούς και τις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου.

Κορονοϊός - Βατόπουλος στον ΑΝΤ1: Πλημμελείς οι έλεγχοι για τα μέτρα (βίντεο)
-

Οι έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού «θα μπορούσαν να ήταν σαφώς καλύτεροι, σαφώς πιο αυστηροί. Οι έλεγχοι γίνονται πλημμελώς», τόνισε ο Καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1.

Επεσήμανε πως «υπάρχει μία ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη να λειτουργήσει η κοινωνία και στην ανάγκη να τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα».

Επαναλαμβάνοντας πως οι εμβολιασμένοι νοσούν πολύ ελαφρότερα και μεταδίδουν ανάλογα, ο κ. Βατόπουλος υπογράμμισε ότι «τα μέτρα ατομικής προστασίας πρέπει να τα τηρούν όλοι, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι».

«Το εμβόλιο εξακολουθεί να λειτουργεί», σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και έναντι της μετάλλαξηςΔέλτα Plus”, είπε ο Καθηγητής Μικροβιολογίας.

Σε ό,τι αφορά στις παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, εμφανίστηκε επιφυλακτικός: «Καλό είναι να αποφεύγονται συνωστισμοί που μπορούν να αποφευχθούν. Τώρα, αν μπορεί να γίνει η παρέλαση τηρώντας μία διαδικασία, χωρίς πολλούς θεατές, θα μπορούσε να γίνει», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, τέλος, πως «είναι πολύ σημαντικό ο κάθε ένας από εμάς να προφυλάξει τον εαυτό του με τη μάσκα και την αποφυγή των πολλών συναθροίσεων. Και προφανώς, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να εμβολιαστούν».

Ειδήσεις σήμερα: 

Νάουσα: Με κορονοϊό ολόκληρο χωριό μετά από γάμο

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Οδήγησε τους Μπακς σε νίκη στην πρεμιέρα του ΝΒΑ (βίντεο)

“The 2Night Show” - Νίκος Μπάρκουλης: Η επιθυμία του πατέρα του, το tik tok και το bullying (βίντεο)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ