Υγεία - Περιβάλλον

15 Απριλίου 2021 18:00 Τελευταία ενημέρωση : 15 Απριλίου 2021 21:01

Κορονοϊός: ο “χάρτης” με τα κρούσματα της Πέμπτης

Διάβασέ μου το...

Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν οι νέες μολύνσεις από τον φονικό ιό. Αναλυτικά στοιχεία από τον ΕΟΔΥ.

Κορονοϊός: ο “χάρτης” με τα κρούσματα της Πέμπτης
-

Αυξημένος προβληματισμό προκαλεί για ακόμη μια φορά ο ημερήσιος απολογισμός του ΕΟΔΥ, καθώς την Πέμπτη καταγράφηκε τριψήφιος αριθμός θανάτων και νέο ρεκόρ στους διασωληνωμένους ασθενείς σε όλη την Ελλάδα. 

Την Πέμπτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.833 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. Από το σύνολο των 3.833 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 17 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στην Αττική οι νέες μολύνσεις, σε ένα 24ωρο, έφθασαν τις 1861 και στην Θεσσαλονίκη τις 521.  Στην Αχαΐα τα νέα κρούσματα είναι 83, ενώ τριψήφιος είναι ο αριθμός των νέων φορέων στην Λάρισα. Ανησυχία προκαλεί ο αυξητικός αριθμός των νέων μολύνσεων σε περιοχές όπως το Κιλκίς και οι Σέρρες  ενώ δεκάδες νέοι φορείς εντοπίστηκαν για ακόμη μια ημέρα σε περιφερειακές ενότητες της Στεράς Ελλάδας και της Κρήτης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα σημερινά κρούσματα είναι περισσότερα σε σύγκριση με της προηγούμενης Πέμπτης (3.228 στις 8/4 με 58.000 test), γιατί πλέον τα self test κινητοποιούν περισσότερους ελέγχους διάγνωσης ασυμπτωματικών θετικών κρουσμάτων. Επισημαίνουν οι ίδιες πηγές ότι, στα κρούσματα συμπεριλαμβάνονται οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είχαν βρεθεί θετικοί στα self-tests και διενήργησαν επιβεβαιωτικό PCR τεστ. Τα επιβεβαιωτικά από self-tests ανακοινώνονται κάθε Τετάρτη.

Τα συνολικά δείγματα που δηλώθηκαν επιπλέον σήμερα είναι: 20.814 RT – PCR και 44.184 Rapid (64.998 συνολικά σήμερα), δηλαδή συν 6.000 τεστ σε σχέση με την περασμενη Πέμπτη. Το ποσοστό των θετικών στο σύνολο των δειγμάτων είναι 5,9% (4,84% χθες).

Με βάση τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού στην επικράτεια, υπάρχει μείωση 13,62% στο σύνολο των κρουσμάτων σε σύγκριση με το προηγούμενο 7ήμερο.

Παράλληλα, με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται η διάδοση των μεταλλάξεων του κορονοϊού, με εκατοντάδες νέα κρούσματα να έχουν εντοπιστεί τι τελευταίες ημέρες.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων ανά περιφερειακή ενότητα: 

Κρούσματα - κορονοϊός - χάρτης

Κρούσματα - κορονοϊός - χάρτης

Η ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ:

Ειδήσεις σήμερα: 

Θύρα 7: ο άνδρας με το κασκόλ της ΑΕΚ στο μνημόσυνο κι η ανάρτηση του Ολυμπιακού

Times Square: εγκαίνια σε κέντρο εμβολιασμού από τον Λιν Μάνουελ Μιράντα

Self test: Με αεροσκάφος Antonov στην Ελλάδα 2,5 εκατ. τεστ (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ