Καιρός

26 Φεβρουαρίου 2021 06:13

Καιρός: βοριάδες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος θα είναι την Παρασκευή ο καιρός και μόνο στα ανατολικά και τα νότια τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι θα εξασθενήσουν περαιτέρω και στο Αιγαίο το μεσημέρι θα έχουν ένταση 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά και τα βόρεια και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4-6 και στα ανατολικά το πρωί 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρό. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2-3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 01 βαθμό έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία και στην Θράκη, τοπικά, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Το θερμόμετρο θα δείξει από 04 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου 2-3 βαθμούς χαμηλότερα

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4-5 μποφόρ, στα ανατολικά και στα νότια 6-7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στη βόρεια Κρήτη. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4-5 μποφόρ, και μέχρι το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός το Σάββατο

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο. Το βράδυ στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στη Θράκη. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί ασθενείς και στα πελάγη έως 5 μποφόρ. Το βράδυ στα βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ο καιρός την Κυριακή

Στη βόρεια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, μέχρι τις απογευματινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και από το μεσημέρι στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και πρόσκαιρα το βράδυ στο νότιο Ιόνιο όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, αρχικά της βόρειας και βαθμιαία της κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 και πιθανώς στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της, η οποία στην κεντρική και τη βόρεια χώρα θα είναι αισθητή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ