Κοινωνία

24 Φεβρουαρίου 2021 19:06 Τελευταία ενημέρωση : 24 Φεβρουαρίου 2021 23:34

Συμπλοκές και χημικά στην πορεία για τον Κουφοντίνα (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Αστυνομικοί εναντιον διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας.

Συμπλοκές και χημικά στην πορεία για τον Κουφοντίνα (εικόνες)
-

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς η αστυνομία έκανε χρήση χημικών ενώ χρησιμοποίησε και το όχημα «Αύρα».

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον αρχιεκτελεστη της "17Ν" ξεκίνησε από τα Προπύλαια και τα επεισόδια άρχισαν σχεδόν αμέσως...

Το σκηνικό έντασης επεκτάθηκε στην περιοχή της Ομόνοιας στη συμβολή με την Πανεπιστημίου

Συμπλοκές και κυνηγητό ανάμεσα σε αστυνομία και διαδηλωτές και στα στενά παράλληλα της Πανεπιστημίου.

Η αστυνομία προχωρήσει σε προσαγωγές ενώ υπάρχουν και τραυματίες.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

1. Την 18.00 ώρα σήμερα (Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021), ομάδα (200) περίπου ατόμων, πραγματοποίησε στην οδό Πανεπιστημίου συγκέντρωση υποστήριξης στον φυλακισμένο, απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα για να αποτρέψουν την κατάληψη του οδοστρώματος, δέχθηκαν επίθεση με χρήση πυροσβεστήρων από τους συγκεντρωμένους, τους οποίους απώθησαν με περιορισμένη χρήση των αναγκαίων μέσων, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση.

Ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων μέσω της οδού Πανεπιστημίου μετέβη στην Πλατεία Ομονοίας, όπου και αποχώρησε την 18.30 ώρα.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν (13) άτομα.

Παρακωλύθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της οδού Πανεπιστημίου επί 15λεπτο.

2. Την 18.30 ώρα σήμερα (Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021), ομάδα (200) περίπου ατόμων, πραγματοποίησε στην Πλατεία Συντάγματος συγκέντρωση υποστήριξης στον φυλακισμένο, απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, η οποία ολοκληρώθηκε ομαλά την 19.00 ώρα

Δεν παρακωλύθηκε η κυκλοφορία οχημάτων.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου, εδώ και 47 ημέρες δηλαδή και από τις 22 Φεβρουαρίου απεργία δίψας. Αίτημά του είναι η μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού, από τις φυλακές Δομοκού όπου και κρατείται.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση για υποχρεωτική λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ύστερα από αίτημα των γιατρών του νοσοκομείου Λαμίας.

Με αφορμή δημοσιεύματα, περί έκδοσης "εντολής Εισαγγελέα για αναγκαστική σίτιση" κρατούμενου, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, "εκπροσωπώντας αποκλειστικά το σύνολο των Εισαγγελικών Λειτουργών της χώρας, τονίζει ότι η αρμόδια Εισαγγελέας Πρωτοδικών ενήργησε στα πλαίσια του Νόμου (άρθρο 29 παρ.3, 31 Ν.2776/99) και των καθηκόντων της, παραγγέλλοντας, για πολλοστή φορά το τελευταίο δίμηνο, τη λήψη των κατάλληλων και αναγκαίων μέτρων για τη διασφάλιση της υγείας του κρατουμένου, σε συνθήκες που εξασφαλίζουν τον απόλυτο σεβασμό της ανθρώπινης ζωής, της προσωπικότητάς και της αξιοπρέπειάς του και κάθε περί του αντιθέτου αιτίαση αφενός μεν φανερώνει άγνοια του Νόμου, αφετέρου δε αποσκοπεί στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και στη δημιουργία εντυπώσεων προς εξυπηρέτηση αλλότριων προς τη Δικαιοσύνη σκοπιμοτήτων".

Nα αναθεωρήσει η Πολιτεία τη στάση της για τον Κουφοντίνα ζητά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Gallery