Τεχνολογία - Επιστήμη

24 Φεβρουαρίου 2021 23:39

Ευρωπαϊκό ρομπότ σερβίρει σε μπαρ κρατώντας… αποστάσεις (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Λίγο η πανδημία και το πλήγμα που επέφερε στην εστίαση, λίγο οι ανάγκες του χώρου κι έγινε το ρομπότ- σερβιτόρος.

Ευρωπαϊκό ρομπότ σερβίρει σε μπαρ κρατώντας… αποστάσεις (βίντεο)
-

Το ρομπότ έγινε ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου στη Σεβίλλη, αφού μπορεί να του βάλει κι ένα ποτήρι μπίρα…

Το ρομπότ που κατασκευάστηκε με σύμπραξη ισπανικής εταιρείας, έχει μπει στη «δράση» λόγω της πανδημίας, αφού μπορεί να σερβίρει χωρίς να έρθει σε επαφή με τους πελάτες.

 Την ίδια ώρα, το ρομπότ μπορεί να βάλει μπίρα στο ποτήρι, αν αυτό βρίσκεται στη σωστή του γωνία, ενώ διαθέτει σκάνερ που διαβάζει το πρόσωπο του πελάτη, ο οποίος αφού πληρώσει στο μπαρ, σερβίρεται από το ρομπότ.

Κι ενώ αυξάνεται ο φόβος για υποκατάσταση των ανθρώπων από τα ρομπότ, οι πελάτες του εν λόγω μπαρ στη Σεβίλλη, δηλώνουν θέλουν την επαφή και την εγγύτητα με τους ανθρώπους που είναι πίσω από την μπάρα κι ο επικεφαλής της εταιρείας που κατασκεύασε το ρομπότ ότι ο ρόλος του είναι να συμπληρώσει κι όχι να υποκαταστήσει τους ανθρώπους.

 Στόχος των κατασκευαστών είναι η διεύρυνση του ωραρίου εργασίας, η αύξηση της παραγωγικότητας και η μείωση της απώλειας τροφίμων.

Η εστίαση κι ο τουρισμός, άλλωστε, είναι από τους τομείς που έχουν παγκοσμίως επηρεαστεί από την πανδημία του κορονοϊού.

Μόνο στην Ισπανία, οι πωλήσεις μπίρας σε εστιατόρια και μπαρ μειώθηκαν κατά 40% το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Τα συγκεκριμένα ρομπότ μπορούν και να προετοιμάσουν μπίρες, κοκτέιλ και καφέδες κι όχι μόνο να τα σερβίρουν, ενώ ετοιμάζουν και ρομπότ που θα μπορούν να εργαστούν στο χώρο του φαγητού και της υγείας.

Τέλος, ετοιμάζονται εφαρμογές που θα τους επιτρέπουν να μετρούν τη θερμοκρασία και την υγρασία των φρούτων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ