Τεχνολογία - Επιστήμη

23 Φεβρουαρίου 2021 20:47 Τελευταία ενημέρωση : 25 Φεβρουαρίου 2021 15:19

DIGEA: Δεύτερη ψηφιακή μετάβαση σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας

Διάβασέ μου το...

Ποιες είναι οι περιοχές που παίρνουν σειρά. Οδηγίες για τον συντονισμό των δεκτών. Πότε αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας σε όλη την επικράτεια.

DIGEA: Δεύτερη ψηφιακή μετάβαση σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας
-

Του Κώστα Τάτση

Συνεχίζεται, σε Δράμα, Θάσο, Καβάλα , Ξάνθη, Σέρρες και σε τμήμα του νομού Ροδόπης, η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ παράλληλα θα ενεργοποιηθεί η εκπομπή των προγραμμάτων των ιδιωτικών σταθμών Εθνικής Εμβέλειας σε High Definition στο σύνολο των κέντρων εκπομπής που καλύπτουν την συγκεκριμένη περιοχή.

Με τη μετάβαση αυτή, όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα μεταφερθούν στις τελικές διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες εκπομπής βάσει του νέου Χάρτη Συχνοτήτων που έχει εκπονήσει η Πολιτεία, ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνεται φάσμα για να αναπτυχθεί το 5G.

Για τη μετάβαση αυτή δεν απαιτείται προμήθεια νέου εξοπλισμού από την πλευρά των τηλεθεατών και το μόνο που χρειάζεται είναι επανασυντονισμός των δεκτών, αποκωδικοποιητών ή τηλεοράσεων.

Η διαδικασία είναι απλή: Στο μενού του τηλεκοντρόλ, επιλέγουμε εγκατάσταση ή ρυθμίσεις. Στη συνέχεια αυτόματο συντονισμό και μετά ΟΚ.

Θα ακολουθήσουν στη δεύτερη φάση της ψηφιακής μετάβασης: η Ημαθία, η Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, η  Πέλλα, η  Πιερία και η Χαλκιδική στις 19 Μαρτίου.

Η ψηφιακή μετάβαση θα προχωρά σταδιακά ανά γεωγραφική περιοχή και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο σύνολο της χώρας στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2021.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ