Συνταγές

23 Ιανουαρίου 2021 16:00 Τελευταία ενημέρωση : 23 Ιανουαρίου 2021 21:07

“Γειτονιές στο πιάτο”: Σάββατο στην Ομόνοια με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Η περιοχή, με την ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα, τα ξεχωριστά στέκια και οι άνθρωποι τους που συντηρούν «μικρούς μύθους» της γεύσης και της απόλαυσης.

“Γειτονιές στο πιάτο”: Σάββατο στην Ομόνοια με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο (εικόνες)
-

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, με την εκπομπή «Γειτονιές στο Πιάτο», πήρε τους δρόμους και αυτό το Σαββατοκύριακο!

Η περιήγησή του μας πήγε στην Ομόνοια, σε στέκια με ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα, γνωρίζοντάς μας τους ανθρώπους πίσω από αυτά.  

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ανακάλυψε μια γειτονιά που έχει πολλά να διηγηθεί, την Ομόνοια.

Η Ομόνοια είναι η γειτονιά των μαγαζιών-ορόσημο, από το πασίγνωστο φαρμακείο όπου δίνονταν παλιά όλα τα ραντεβού, μέχρι μέρη συνυφασμένα με μοναδικές  γεύσεις.

 ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ - 23-24/1/2021

Το γαλακτοπωλείο «Στάνη» ανήκει σε αυτή την κατηγορία και από τότε που άνοιξε στην πλατεία το 1949, δεν έχει αλλάξει τίποτα στα υπέροχα προϊόντα που προσφέρει.  

Ο Δημήτρης έχει δηλώσει αρκετές φορές πως στο σουβλάκι είναι παραδοσιακός.

Ως εκ τούτου, δεν γινόταν να μην σταματήσει στον «Λευτέρη τον Πολίτη» για να δοκιμάσει το αυθεντικό σουβλάκι του: μοσχαρίσιο κεμπάπ τυλιγμένο σε πίτα που ψήνεται πάνω στο κρέας, συνοδευόμενο από τομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και καυτερή πάπρικα. Μόνο.

ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ - 23-24/1/2021 

Στα πέριξ της Ομόνοιας πήγε στην «Κληματαριά», ένα εστιατόριο συνυφασμένο με την ελληνική κουζίνα, αλλά βρέθηκε και με τεχνίτες της ζύμης στη φημισμένη «Δωδώνη» με τις καλύτερες τυρόπιτες κουρού.

Στην κουζίνα του, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έφτιαξε: μια πανακότα με γιαούρτι και μαρμελάδα τομάτας αλλά και ένα ψαρονέφρι γεμιστό με φέτα και σάλτσα με πιπεριές Φλωρίνης. 

#GeitoniesStoPiato