Κοινωνία

14 Ιανουαρίου 2021 13:41 Τελευταία ενημέρωση : 14 Ιανουαρίου 2021 20:04

Επεισόδια στο φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν το φράγμα των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν κάνοντας ρίψη χημικών. Τι αναφέρει η ΕΛΑΣ.

Επεισόδια στο φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα (εικόνες)
-

Ολοκληρώθηκε το φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Με κεντρικό σύνθημα «Έξω από τις σχολές μας η αστυνομία» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κοραή, ζητώντας να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο.

Φοιτητές και εκπαιδευτικοί αντιδρούν ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε σειρά άλλων θεμάτων, ενώ ζητούν και το ασφαλές άνοιγμα των σχολών.

Ένταση επικράτησε κάποια στιγμή μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των διαδηλωτών, καθώς οι διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν το φράγμα των αστυνομικών δυνάμεων, ώστε να πραγματοποιήσουν πορεία. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας ρίψη χημικών.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ:

Την 12.00 περίπου ώρα σήμερα (Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021), στον πεζόδρομο της Κοραή στο κέντρο της Αθήνας, συγκεντρώθηκε ομάδα (400) περίπου ατόμων. Από τις αστυνομικές δυνάμεις που ελάμβαναν μέτρα τάξης, εκλήθησαν κατ' επανάληψη να διαλυθούν. Οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να απωθήσουν τις αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να λάβουν θέση επί του οδοστρώματος της οδού Σταδίου και να πραγματοποιήσουν πορεία.

Με περιορισμένη χρήση, δυο δακρυγόνων μέσων, η προσπάθεια αυτή απετράπη, χωρίς περαιτέρω κλιμάκωση και μετά από λίγη ώρα οι συγκεντρωμένοι απεχώρησαν συντεταγμένα, κινούμενοι προς Ομόνοια, χωρίς να παρεμποδισθεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Κατά την αναδιάταξη των αστυνομικών δυνάμεων περικόπηκε για πέντε λεπτά η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου.


Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι ανάμεσα σε φοιτητές και αστυνομικούς, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μέλη φοιτητικών συλλόγων που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, είχαν συγκεντρωθεί στο Άγαλμα Βενιζέλου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις αλλαγές που έρχονται στην Παιδεία.

Όταν επιχείρησαν να κατέβουν στο οδόστρωμα και να πραγματοποιήσουν πορεία, δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν παρατεταγμένες στο σημείο τους εμπόδισαν.

Ακολούθησε ένταση μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών, ενώ έγινε περιορισμένη χρήση χημικών από την ΕΛΑΣ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival.gr.

Gallery

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ