Κόσμος

17 Δεκεμβρίου 2020 11:41 Τελευταία ενημέρωση : 18 Δεκεμβρίου 2020 14:29

Κορονοϊός: θετικός ο Εμανουέλ Μακρόν

Διάβασέ μου το...

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η διάγνωση έγινε μετά από rapid test που πραγματοποιήθηκε ύστερα από τα πρώτα συμπτώματα. Σε καραντίνα ο Σαρλ Μισέλ λόγω Μακρόν.

Κορονοϊός: θετικός ο Εμανουέλ Μακρόν
-

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, είναι θετικός στον Covid - 19, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελιζέ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η διάγνωση έγινε μετά από rapid test που πραγματοποιήθηκε ύστερα από τα πρώτα συμπτώματα.

Σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανονισμούς που ισχύουν για όλους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απομονωθεί για 7 ημέρες. Θα συνεχίσει να εργάζεται και να εκτελεί τις δραστηριότητές του εξ αποστάσεως.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στις Βρυξέλλες, Μαρία Αρώνη, σε προληπτική καραντίνα, αν και αρνητικός στο τεστ του κορονοϊού, μπαίνει από σήμερα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, μετά την ανακοίνωση ότι ο Πρόεδρος της Γαλλίας διαγνώστηκε θετικός στον ιό.

Όπως ανακοίνωσε στο twitter ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχε επισκεφθεί το Παρίσι στις 14 Δεκεμβρίου με αφορμή την 60η επέτειο του ΟΟΣΑ και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Μακρόν στο Μέγαρο του Ελιζέ. Οι γαλλικές αρχές ενημέρωσαν τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι δεν θεωρείται «στενή επαφή» του Γάλλου Προέδρου. Ο Σαρλ Μισέλ έχει υποβληθεί σε τεστ για τον κορονοϊό στις 15 Δεκεμβρίου και βγήκε αρνητικό, ωστόσο αποφάσισε για προληπτικούς λόγους να μπει σε αυτοαπομόνωση και να εργαστεί από την οικία του, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε ότι η Πρόεδρος της Επιτροπής είχε συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο στο Παρίσι στις 13 Δεκεμβρίου, ωστόσο δεν αποτελεί, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές «στενή επαφή» του Γάλλου Προέδρου.  Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει κάνει τεστ για τον κορονοϊό και είναι αρνητική και δεν θα μπει σε καραντίνα.

Τέλος, αναφορικά με τα μέτρα προστασίας στη Σύνοδο Κορυφής στις 10 και 11 Δεκεμβρίου, ευρωπαίος αξιωματούχος τονίζει ότι τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και κανένας άλλος συμμετέχων που ήταν παρών στη Σύνοδο Κορυφής δεν έχει ενημερώσει ότι διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Σε προληπτική καραντίνα ο Σαρλ Μισέλ

Σε προληπτική καραντίνα τέθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, καθώς τη Δευτέρα είχε συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορονοϊό, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της ΕΕ.

Ο Μισέλ «ενημερώθηκε από τις γαλλικές αρχές ότι δε θεωρείται στενή επαφή. Αυτός υποβάλλεται σε εξετάσεις τακτικά και διαγνώστηκε αρνητικός την Τρίτη. Ωστόσο για προληπτικούς λόγους ο πρόεδρος θα τεθεί σε αυτοαπομόνωση», σημείωσε ο εκπρόσωπος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ