Πολιτική

06 Δεκεμβρίου 2020 12:11

Φλώρος προς Πολεμικό Ναυτικό: να είστε έτοιμοι “να πλεύσετε μεθ’ ορμής ακαθέκτου”

Διάβασέ μου το...

Το μήνυμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με αφορμή την εορτή του Προστάτη του Σώματος, Αγίου Νικολάου.

Φλώρος προς Πολεμικό Ναυτικό: να είστε έτοιμοι “να πλεύσετε μεθ’ ορμής ακαθέκτου”
-

 

Ένα ηχηρό συμβολικό μήνυμα, με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελίου Εθνικής΄άυμνας, με αφορμή την εορτή του Αγίου νικολάου, προστάστη του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας.

Όπως έγραψε σε ανάρτηση του στα social media, «Σήμερα εορτάζει ο Άγιος Νικόλαος, προστάτης του ένδοξου Πολεμικού μας Ναυτικού. Χρόνια Πολλά στους ναυτικούς μας, καλά ταξίδια σε γαλήνιες θάλασσες, να είστε έτοιμοι “να πλεύσετε μεθ’ ορμής ακαθέκτου” και ο Άγιος να σκέπει εσάς και τις οικογένειες σας».

Μάλιστα, συνόδευσε την ανάρτηση του με βίντεο του Πολεμικού Ναυτικού για την εορτή του Αγίου Νικολάου.

Κωνσταντίνος Φλώρος - tweet - Αγ. Νικολάου

Σε ανακοίνωση του Τομέα Ναυτιλίας του Κινήματος Αλλαγής, αναφέρεται «Η θάλασσα είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο ανέκαθεν χτίζουμε ως λαός και έθνος την ταυτότητα, τη δύναμη, την αισθητική, την ελευθερία και τον πολιτισμό μας. Είναι η ανεξάντλητη πηγή της ζωής για τους ανθρώπους που έζησαν και ζουν σε αυτόν τον τόπο. Τροφοδοτεί το πνεύμα και τις ελπίδες μας, μας κάνει ριψοκίνδυνους και τολμηρούς δημιουργούς της ιστορίας. Αξίζει να θυμόμαστε και να τιμούμε, με περηφάνεια, αυτήν τη μέρα, τη ναυτοσύνη των Ελλήνων και να εκφράζουμε την εμπιστοσύνη και τον θαυμασμό μας στους ακούραστους θαλασσοπόρους του πολεμικού, εμπορικού, αλιευτικού στόλου και της ακτοφυλακής μας καθώς στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, επιδεικνύουν καθημερινά και με αυτοθυσία το πατριωτικό τους καθήκον για να διατηρήσουν το «μέγα της θαλάσσης κράτος» της πατρίδας μας, με τη βοήθεια και την προστασία του Αγίου Νικολάου. Καλές θάλασσες σε όλους....».