Καιρός

21 Νοεμβρίου 2020 06:32

Καιρός: Χειμωνιάτικο σκηνικό το Σαββατοκύριακο

Διάβασέ μου το...

Βροχές και κρύο σε όλη τη χώρα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Το Σάββατο, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησία του Ιονίου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από αργά το απόγευμα στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη, περιμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Πιθανότητα βροχής τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη, αναμένονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και κυρίως από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται από αργά το απόγευμα στα ορεινά (σε περιοχές με υψομέτρο μεγαλύτερο 1000 μέτρων.) , Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ. Ο  υδράργυρος θα δείξει α0πό 1 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι άστατος, Συγκεκριμένα, στο Ιόνιο νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές κατά διαστήματα στις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, περιμένουημε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θεερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Σάμο, ο καιρός θα είναι ο γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για 22-11-2020

Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις, τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν και από
τις μεσημβρινές ώρες ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος.
Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του Ιονίου, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και βελτίωση από το
απόγευμα.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες παροδικές νεφώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές,στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις
Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στην αρχή της ημέρας
στο Βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ