Καιρός

26 Οκτωβρίου 2020 06:02

Καιρός: συννεφιές με τοπικές βροχές την Δευτέρα

Διάβασέ μου το...

Πότε και που θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Που θα πέσει η θερμοκρασία. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο ανατολικό Αιγαίο θα εκδηλωθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στη Θράκη πιθανώς με μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με παροδικές νεφώσεις στα δυτικά και την Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 και στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στα δυτικά έως 5 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί, 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στη Θράκη τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν με μεμονωμένες καταιγίδες, βαθμιαία γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι,3 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί στη Μακεδονία θα πνέουν βορειοδυτικοί, 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στα νότια. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Στα βόρεια θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι-νοτιοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, το πρωί τοπικά 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στα νότια τοπικά 5 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, κατά τόπους, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τρίτη

Στα δυτικά θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, από το βράδυ στο Ιόνιο και σποραδικές καταιγίδες, που τη νύχτα θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς, ενώ από το βράδυ στα δυτικά θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ