Κοινωνία

22 Οκτωβρίου 2020 13:16 Τελευταία ενημέρωση : 22 Οκτωβρίου 2020 22:44

Δίκη Χρυσής Αυγής: στην φυλακή τα ηγετικά στελέχη

Διάβασέ μου το...

Τι αποφάσισε το δικαστήριο για τους καταδικασμένους.

Δίκη Χρυσής Αυγής: στην φυλακή τα ηγετικά στελέχη
-

Στην φυλακή θα οδηγηθούν τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκαν για την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης.

Το δικαστήριο αναγνώρισε ανασταλτικο χαρακτήρα στην έφεση μονο για 12 απο τους καταδικασμένους, μεταξύ των οποίων οι πρώην βουλευτές Μιχάλης Αρβανίτης, Δημήτρης Κουκούτσης και Ελένη Ζαρούλια.

Σε ότι αφορά τους περιοριστικούς όρους που επιβλήθηκαν στους πρώην βουλευτές που δεν θα οδηγηθούν στη φυλακή, είναι απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους δυο φορές το μήνα και εγγύηση 20.000 ευρώ.

Εκτός από τους πρώην βουλευτές, το δικαστήριο αποφάσισε την αναστολή της εκτέλεσης των ποινών και για τους καταδικασθέντες, Γιώργο Σκάλκο, Γιώργο Δήμου, Θωμάς Μαρίας, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Αριστόδημος Δασκαλάκης και Γιώργος Καστρινός.

ΔΙΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση στην φυλακή οδηγούνται οι: Νίκος Μιχαλολιάκος γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λάγος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο υπαρχηγός Χρήστος Παππάς, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και ο Γιώργος Γερμενής.

Όλοι έχουν ομόφωνα κριθεί ένοχοι από το δικαστήριο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη σε 13 ετών.

Την ίδια ποινή επεφύλαξε το δικαστήριο στους δυο πυρηνάρχες της οργάνωσης Γιώργο Πατέλη και Αναστάσιο Πανταζή, καθώς επίσης και σε μερίδα καταδικασθέντων για την ανθρωποκτονία Φύσσα.

Ο Γιάννης Λαγός, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 χρόνων και 8 μηνών, δήλωσε, από τις Βρυξέλλες, πως θα καλέσει την εισαγγελέα Οικονόμου ως μάρτυρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος σε δηλώσεις του είπε ότι «είμαι περήφανος για τις ιδέες μου και κάποια στιγμή κάποιοι θα ντρέπονται για την απόφαση αυτή».

Επεισοδιακή ήταν η αποχώρηση από το σπίτι του. Μέλη της συνοδείας του Μιχαλολιάκου επιτέθηκαν και χειροδίκησαν σε τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφους.

ΣΥΛΛΗΨΗ - ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

ΣΥΛΛΗΨΗ - ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Ουρανία Μιχαλολιάκου

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος έφτασε στη ΓΑΔΑ με υπηρεσιακό αυτοκίνητο. Τον συνόδευε με δικό της αυτοκίνητο η κόρη του μαζί με την καταδικασθείσα αλλά με αναστολή μητέρα της Ελένη Ζαρούλια.

Η Ουρανία Μιχαλολιάκου μάλιστα επιτέθηκε με ύβρεις στους δημοσιογράφους μέσα από το αυτοκίνητό της ενώ ανάλογες σκηνές διαδραματίστηκαν κι έξω από ΑΤ Πεύκης.

Ουρανία Μιχαλολιάκου - ΓΑΔΑ

Ο αρχηγός της ΧΑ οδηγήθηκε στον έβδομο όροφο, στο τμήμα αναζητήσεων, όπου βρίσκονται ήδη οι Κασιδιάρης, Γερμενής και Ηλιόπουλος. "Δεν φοβάμαι τίποτα. Η απόφαση είναι άδικη", δήλωσε ο Μιχαλολιάκος..

Συλλήψεις και παραδόσεις

Πέντε από τους καταδικασθέντες για την Χρυσή Αυγή  παρουσιάστηκαν στα ΑΤ της περιοχής τους , μετά την απόφαση του δικαστηρίου να μην δώσει αναστολή στις ποινές των περισσοτέρων.

Πρόκειται για τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα Ραφήνας, τον Γιώργο Πατέλη και τον Γιάννη Καζαντζόγλου, οι οποίοι παραδόθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους στη Νίκαια, τον Γιώργο Τσακανίκα, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και τον Μάρκο Ευγενικό στο Α.Τ. Περάματος.

ΔΙΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ

Γερμενής και Ηλιοπουλος έφτασαν με συμβατικά αυτοκίνητα σε πλαϊνή είσοδο στη ΓΑΔΑ, όπου, ήδη, έχουν μεταχθεί  οι Πατέλης και Καζατζόγλου. Με μεταγωγή και από το πλάι έφτασαν, επίσης, στην ΓΑΔΑ οι Πανταζης και Τσακανίκα και Ευγενικός.

Οι Ηλίας Παναγιώταρος, Κων/νος Μπαρμπαρούσης και Νίκος Κούζηλος προστέθηκαν τις απογευματινές ώρες στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής που κρατούνται στη ΓΑΔΑ.

"Άφαντος" παραμένει ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος διεμήνυσε , μέσω του δικηγόρου του, ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί.

ΜΕΛΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ - ΓΑΔΑ

ΜΕΛΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ - ΓΑΔΑ

Όλοι οι καταδικασθέντες, που θα φυλακιστούν σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, είτε παραδοθούν είτε συλληφθούν, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες θα οδηγηθούν στην ΓΑΔΑ, όπου έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος για την κράτηση τους στον 7ο όροφο και στη συνέχεια στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τη σήμανση τους και στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών στο Εφετείο, ο οποίος θα ορίσει και το σωφρονιστικό κατάστημα όπου θα κρατηθεί ο καθένας.

ΔΙΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Αμέσως μετά θα οδηγηθούν στο Τμήμα Μεταγωγών για τη μεταγωγή τους στις φυλακές.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η ηγετική ομάδα, εκτός απροόπτου, θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, ενώ οι υπόλοιποι θα μοιραστούν στις ίδιες φυλακές καθώς και στα καταστήματα κράτησης Μαλανδρίνου και Τρικάλων, εκτός και είναι διαφορετικές οι αποφάσεις του αρμόδιου εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οδηγούνται στη φυλακή συνολικά 39 καταδικασθέντες: Πρόκειται για τους

Διεύθυνση Εγκληματικής Οργάνωσης

1.Νίκος Μιχαλολιάκος
2.Ηλίας Κασιδιάρης
3.Ιωάννης Λαγός
4.Γιώργος Γερμενής
5.Ηλ. Παναγιώταρος,
6.Αρτέμης Ματθαιόπουλος
7.Χρήστος Παππάς,

Ανθρωποκτονία Παύλου Φύσσα

8.Γιώργος Ρουπακιάς
9.Ιωάννης Άγγος
10.Α. Αναδιώτης
11.Ελπιδοφόρος Καλαρύτης
12.Ιωάννης Κομιάνος
13.Κωνσταντίνος Κορκοβίλης
14.Αναστάσιος Μιχάλαρος
15.Γεώργιος Σταμπέλος
16.Αθανάσιος Τσόρβας
17.Νικόλαος Τσόρβας
18.Αριστοτέλης Χρυσαφίτης
19.Γεώργιος Πατέλης,
20.Λέων Τσαλίκης
21.Ιωάννης Καζαντζόγλου

Απόπειρα ανθρωποκτονίας Αιγύπτιων ψαράδων

22.Δ. Αγριογιάννης
23.Μάρκος Ευγενικός
24.Αναστάσιος Πανταζής

Ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

25.Νικόλαος Αποστόλου
26.Αντώνης Γρέγος
27.Πολύβιος Ζησιμόπουλος
28.Παναγιώτης Ηλιόπουλος
29.Νικόλαος Κούζηλος
30.Διονύσιος Λιακόπουλος
31.Νικόλαος Μίχος
32.Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης
33.Θωμάς Μπαρέκας
34.Νίκος Παπαβασιλείου
35.Βενετία Πόπορη
36.Βασίλειος Σιατούνης
37.Χρήστος Στεργιόπουλος
38.Αθανάσιος Στράτος
39.Γ. Τσακανίκας

Ποιοι κέρδισαν αναστολή εκτέλεσης ποινής μέχρι το δεύτερο βαθμό.

1.Μιχάλης Αρβανίτης
2.Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος
3.Ευστάθιος Μπούκουρας
4.Ελένη Ζαρούλια
5.Δημήτρης Κουκούτσης
6.Γιώργος Σκάλκος
7.Γιώργος Δήμου
8.Θωμάς Μαρίας
9.Κωνςταντίνος Παπαδόπουλος
10.Κυριάκος Αντωνακόπουλος
11.Αριστόδημος Δαςκαλάκης
12.Γιάννης Καστρινός

Ακόμη εκτός φυλακής με αναστολή επειδή καταδικάστηκαν για πλημμελήματα είναι οι

1.Σταύρος Σαντοριναίος
2.Αναστάσιος Χίλιος
3.Μαργαρίτα Μικελάτου
4.Χρήστος- Αντώνιος Χατζηδάκης
5.Θεόδωρος Στέφας
6.Θεώνη Σκαρπέλη

Στα χέρια των Αρχών είναι, ήδη, οι 37 καθώς αργά το βράδυ της Πέμπτης μετήχθη στην ΓΑΔΑ και ο Ρουπακιας.  Λείπουν δύο: o Λαγός είναι στις Βρυξέλλες, ενώ αναζητείται ο Παππάς.

Το πρωί της Παρασκευής, εισαγγελέας εκτελεσεως ποινών θα ορίσει την ώρα μεταγωγής των 37. Δεν θα πάνε εγκληματολογικά εργαστήρια γιατί έβγαλαν φωτογραφίες και αποτυπώματα στη ΓΑΔΑ. Θα οδηγηθούν κατευθείαν  στο Εφετείο. 

ΔΙΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Στις φυλακές όλοι οι καταδικασθέντες θα παραμείνουν για 14 μέρες σε καραντίνα λόγω Covid-19, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και στη συνέχεια στα κελιά τους.

Σημειώνεται ότι έχει προβλεφθεί να μην έρχονται σε επαφή με άλλους κρατουμένους, αλλά και μεταξύ τους όσοι βρίσκονται σε διαμάχη, για λόγους ασφαλείας.

ΔΙΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Με συνθήματα, όπως, «μέσα οι φασίστες δολοφόνοι», «να σαπίσετε στη φυλακή, γουρούνια φασίστες» και «ο Παύλος ζει» το ακροατήριο αντιμετώπισε τη στιγμή που μπήκαν χειροπέδες στους καταδικασθέντες.

ΔΙΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής: Νομοθετική ρύθμιση για την αποζημίωση των θυμάτων και των οικογενειών τους

«Η 22η Οκτωβρίου 2020 μένει στην ιστορία σαν μια ημέρα δικαιοσύνης. Είναι η ημέρα που τελείωσε η δίκη της Χρυσής Αυγής μετά από 5.5 χρόνια και 2 ημέρες και μετά από 465 συνεδριάσεις. Το δικαστήριο απέδωσε δικαιοσύνη και αποφάσισε για το ανασταλτικό αποτέλεσμα της έφεσης, ανάλογα και δίκαια, σύμφωνα με τη βαρύτητα των εγκλημάτων, σύμφωνα με την επικινδυνότητα των δραστών, σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση που έκρινε 50 κατηγορούμενους ενόχους για εγκληματική οργάνωση» δήλωσε ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Κώστας Παπαδάκης εξερχόμενος από το δικαστικό μέγαρο μετά τη λήξη της τελευταίας σημερινής συνεδρίασης.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαδάκης «η προσπάθεια αναβίωσης του ναζισμού και νομιμοποίησης της ναζιστικής εγκληματικής βίας δεν πέρασε στην Ελλάδα γιατί το δικαστήριο αυτό με την ισχυρή παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος έβαλε οριστική ταφόπετρα», συμπληρώνοντας, «η σημερινή δίκη μένει στην ιστορία γιατί απέρριψε όλο το παραμύθι της οργανωμένης κλάψας των προηγούμενων ημερών και της προσπάθειας παρέλκυσης μέχρι και την τελευταία στιγμή από αρκετούς κατηγορούμενους και φυσικά δεν μάσησε τις παιδιάστικες δικαιολογίες».

«Φεύγουμε από τη δίκη με το κεφάλι ψηλά απέναντι στην ελληνική κοινωνία, απέναντι στη Μάγδα Φύσσα και τα θύματα της Χρυσής Αυγής» τόνισε ο συνήγορος, ο οποίος έθεσε και το ζήτημα της αποζημίωσης των θυμάτων και των οικογενειών τους, για την οποία ήταν αναρμόδιο το ποινικό δικαστήριο που μόλις ολοκληρώθηκε, ζητώντας νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή. «Θυμίζουμε ότι υπάρχει μια σοβαρή ακόμα εκκρεμότητα την οποία το δικαστήριο αυτό δεν ήταν αρμόδιο να λύσει, γιατί είναι πλέον η ώρα να αποζημιωθούν και οικονομικά τα θύματα της Χρυσής Αυγής και οι οικογένειές τους με νομοθετική πράξη που θα τους απαλλάξει από την ανάγκη μιας νέας χρονοβόρας και πολυδάπανης προσφυγής στα αστικά δικαστήρια» επισήμανε ο δικηγόρος των Αιγυπτίων ψαράδων, καταλήγοντας «αυτό περιμένουμε να κάνουν ομόφωνα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, δείχνοντας τη συνέπεια τους στις αντιφασιστικές διακηρύξεις τους πλέον στην πράξη».

«Ημέρα νίκης και ημέρα δικαίωσης» χαρακτήρισε την 22η Οκτωβρίου και ο Θανάσης Καμπαγιάννης, σε δηλώσεις έξω από τη δικαστική αίθουσα. «Είναι μια μέρα που μπορεί να κλαίμε, αλλά κλαίμε από τη χαρά μας. Είναι μέρα δικαίωσης. Στο πρόσωπο του Παύλου Φύσσα και της Μάγδας Φύσσα δικαιώνονται όλοι οι αντιφασίστες και οι αντιφασιστικές που όρθωσαν το ανάστημα τους απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Στο πρόσωπο του Αμπουζίντ Εμπάρακ και του Σαχζάτ Λουκμάν δικαιώνονται οι εκατοντάδες μετανάστες που χτυπήθηκαν, μαχαιρώθηκαν ή ακόμα και δολοφονήθηκαν από τη ναζιστική οργάνωση. Στο πρόσωπο των κουμουνιστών συνδικαλιστών δικαιώνονται οι εργάτες και οι εργάτριες που βγάζουν το μεροκάματο τους και την ίδια στιγμή είναι μαχητές της τάξης τους, συνδικαλιστές και κομμουνιστές» είπε ο δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής, σχολιάζοντας αιχμηρά «σήμερα δεν είναι μέρα που μπορούν να πανηγυρίζουν όψιμα εκείνοι που από το πολιτικό σύστημα ενίσχυσαν πολύπλευρα τη ναζιστική οργάνωση».

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, ο κ. Καμπαγιάννης είπε «εξακολουθούμε να ζητάμε δικαιοσύνη και ζητάμε να ξηλωθούν από τους κρατικούς μηχανικούς όλοι εκείνοι που συνέργησαν και ενίσχυσαν την εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής».

Για την Μάγδα Φύσσα, ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, συγκινημένος, δήλωσε «απέναντι στην Μάγδα Φύσσα είχαμε ένα μεγάλο χρέος, ένα μεγάλο καθήκον και αυτό το χρέος θεωρούμε ότι το εκπληρώσαμε και θα πρέπει πλέον να συμπορευτούμε με αυτή την οικογένεια και τους εντολείς μας και στο Εφετείο προκειμένου να υπερασπιστούμε αυτή την απόφαση».

Επαναλαμβάνοντας το αίτημα που είχε ήδη διατυπώσει ο συνάδελφος του Κώστας Παπαδάκης, και ο Θανάσης Καμπαγιάννης αναφέρθηκε στο ζήτημα των αποζημιώσεων, υπογραμμίζοντας ότι «τα θύματα ζήτησαν δικαιοσύνη και έχουν το δικαίωμα να αποζημιωθούν και οικονομικά για όσα πέρασαν. Χρειάζεται νομοθετική παρέμβαση με την οποία να αντιμετωπιστεί αυτό το αίτημά τους».

Κλείνοντας, ο δικηγόρος των Αιγυπτίων ψαράδων αφιέρωσε τη νίκη «στους εκατοντάδες, τους χιλιάδες ανθρώπους του αντιφασιστικού κινήματος που στάθηκαν απέναντι στη Χρυσή Αυγή», σημειώνοντας, «Εάν δεν το είχαν κάνει, η ιστορία αυτού του τόπου θα ήταν διαφορετική».

Δικηγόροι οικογένειας Παύλου Φύσσα: Ο αγώνας συνεχίζεται, μέσα και έξω από τα δικαστήρια

Ο Ανδρέας Τζέλης, ο δικηγόρος που στάθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στην οικογένεια Φύσσα, εξερχόμενος από το Εφετείο, δήλωσε ότι "συνεχίζεται ο αγώνας". "Σήμερα ολοκληρώθηκε ό,τι ξεκίνησε την 7η Οκτωβρίου. Οι χρυσαυγίτες έλαβαν αυτό που τους αντιστοιχούσε ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και αυτοί που εκπαίδευσαν δολοφόνους για να βγουν στις γειτονιές της Αθήνας είναι στη φυλακή" υπογράμμισε ο κ. Τζέλης.

Για "δικαίωση" και για "συγκινητικές στιγμές" έκανε λόγο η Χρύσα Παπαδοπούλου, επίσης συνήγορος Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα.

"Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα σήμερα. Μετά την απόφαση της 7ης Οκτωβρίου 2020, όταν το δικαστήριο καταδίκασε την ηγεσία της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, σήμερα ολοκληρώθηκε η απόφαση αυτή με την απόρριψη του αιτήματος αναστολής και την οδήγησή τους κατευθείαν στις φυλακές. Είναι μια δικαίωση για την οικογένεια του Παύλου, είναι μια δικαίωση για όλα τα θύματα της ναζιστικής βίας στην Ελλάδα. Είναι παρά πολύ συγκινητικές οι στιγμές είπε η κ. Παπαδοπούλου.

Σύμφωνα με την ίδια, η οικογένεια Φύσσα εξαρχής αντιλήφθηκε το διακύβευμα της δίκης, που δεν ήταν μόνο η καταδίκη των αυτουργών, αλλά πολύ μεγαλύτερο. "Θέλω να πω ότι η οικογένεια του Παύλου αντιλήφθηκε από την πρώτη στιγμή ποιο ήταν το διακύβευμα αυτής της δίκης. Το διακύβευμα δεν ήταν μόνο η ποινική καταδίκη του δολοφόνου, του Ρουπακιά, αυτού που μαχαίρωσε. Ήταν η ποινική καταδίκη αυτών που εκπαίδευσαν και όπλισαν το χέρι του Ρουπακιά. Και με τη σημερινή του απόφαση το δικαστήριο απένειμε δικαιοσύνη" τόνισε η κ. Παπαδόπούλου και επανέλαβε και εκείνη ότι "δεν έχει τελειώσει ο αγώνας, ούτε μέσα στα δικαστήρια, ούτε έξω από τα δικαστήρια. Θα έχουμε το Εφετείο, όπου θα πρέπει να είμαστε όλοι εκεί, και βεβαίως, όπως έχουμε πει πολλές φορές, με μια δικαστική απόφαση δεν τελειώνουμε με τον ναζισμό. Το θέμα περνά στα χέρια της κοινωνίας".

"Με τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου και τη μη χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος στις εφέσεις της πλειονότητας των κατηγορουμένων ολοκληρώθηκε η μεγάλη νίκη που είχε ξεκινήσει με την καταδίκη τους στις 7 Οκτώβρη. Πεντέμισι χρόνια δόθηκε μια μάχη, μάχη για να αποδείξουμε το αυτονόητο, μάχη για να δικαιωθεί το αίμα του Παύλου και των υπόλοιπων θυμάτων της Χρυσής Αυγής και από εδώ και πέρα συνεχίζουμε" σχολίασε η Ελευθερία Τομπατζόγλου, η τρίτη εκ των συνηγόρων της οικογένειας Φύσσα. Όπως επισήμανε η ίδια, "υπάρχει ο δεύτερος βαθμός, τίποτα δεν έχει τελειώσει, ο αγώνας θα συνεχιστεί στην κοινωνία, ο καθένας από το μετερίζι του. Το θέμα είναι ότι επιτέλους αυτό που φωνάζουν τα θύματα της Χρυσής Αυγής επί δεκαετίες επισφραγίστηκε πλέον και θεσμικά".

Δήλωση των συνηγόρων των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ

Η απόρριψη των αιτημάτων ανασταλτικής δύναμης των εφέσεων της πλειοψηφίας των περισσοτέρων καταδικασμένων Χρυσαυγιτών, για Διεύθυνση και ένταξη στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση και για τα άλλα σοβαρά εγκλήματά τους, παρά την αντίθετη προκλητική εισαγγελική πρόταση, ανταποκρίνεται στη βαρύτητα των εγκληματικών πράξεων τους, όπως αναγνωρίστηκαν από το Δικαστήριο.

Παρά τις επιεικείς ποινές που επιβλήθηκαν στους εγκληματίες ναζί, οι οδήγησή των περισσότερων από αυτούς στις φυλακές δικαιώνει τα θύματα των εγκληματικών τους πράξεων και ικανοποιεί το αίσθημα δικαίου του λαού μας.

Ωστόσο για άλλη μια φορά επισημαίνουμε ότι κανένας εφησυχασμός δεν δικαιολογείται γιατί οι ρίζες του φασισμού βρίσκονται βαθιά μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα. Οι εργαζόμενοι και ο λαός μας πρέπει να εντείνουν τον αγώνα τους για την απομόνωση του φασισμού παντού, σε κάθε χώρο δουλειά και μόρφωσης, σε κάθε γειτονιά, στοχεύοντας το ίδιο το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, που τον γεννά και τον τρέφει.