Καιρός

20 Οκτωβρίου 2020 06:04

Καιρός: ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Σε ποιες περιοχές και πότε θα εκδηλωθούν τα εντονότερα φαινόμενα. Τι καιρό θα κάνει στην Αττική. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν την Δευτέρα, κατά τόπους ισχυρές, που πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις από νωρίς το πρωί στην Κρήτη, από τη νύχτα στην Εύβοια και πιθανώς πρόσκαιρα στα νότια τμήματα της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, τοπικά στο Αιγαίο 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, από το βράδυ στα ανατολικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν αρχικά βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, ενώ υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές κυρίως ώρες στη νότια Πελοπόννησο, όπου πιθανόν κατά τόπους θα είναι έντονες και από το απόγευμα στις Σποράδες και την Εύβοια. Τα φαινόμενα από τη νύχτα στην Εύβοια θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5-6 μποφόρ, βαθμιαία στις Κυκλάδες 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι. Στα βόρεια θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη

Στην ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, τοπικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Κρήτη, τις δυτικές Κυκλάδες και στην Εύβοια, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με παροδικές νεφώσεις στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο και τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία. 

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ, στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ