Καιρός

13 Οκτωβρίου 2020 06:03

Καιρός: Τρίτη και 13 με καταιγίδες, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους

Διάβασέ μου το...

Που και πότε θα χτυπήσει η κακοκαιρία. Που θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα. Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Κακοκαιρία αναμένεται μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ θα σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα δυτικά, 6 με 8 μποφόρ, που γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 6 με 8 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 6 με 8 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως μέχρι και τις πρωινές ώρες. Στη συνέχεια σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από τις προμεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 6 με 8 μποφόρ, στο Θρακικό πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι και τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση. Θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 6 με 8 μποφόρ και από τις προμεσημβρινές ώρες δυτικοί 5 με 7 με βαθμιαία εξασθένηση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι και τις πρωινές ώρες, στη συνέχεια όμως θα εξασθενήσουν και το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 6-8 μποφόρ, βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς- νοτιοδυτικούς και από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι τις απογευματινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 6 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 και πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου (ση,: στα βόρεια έως 25 βαθμούς Κελσίου).

Ο καιρός την Τετάρτη

Στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανόν τις πρώτες πρωινές ώρες με μεμονωμένες καταιγίδες, με βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στην Κρήτη. 

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ. Στα δυτικά και τα βόρεια από το απόγευμα οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους-νοτιοανατολικούς, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ